≫ 

Umorni Jokić nije mogao protiv Lejkersa i sudija: Novi "tripl-dabl" Lebrona za potvrdu dominacije!

Lider Zapada slavio u Denveru posle produžetka

  • 2

Los Anđeles Lejkersi su pokorili Denver posle produžetka sa 120:116 i nastavili trijumfalnu seriju, ali način na koji su to izveli ne dopada se ljubiteljima košarke u SAD koji su posmatrali ovaj derbi. Trebalo je to da bude istinski derbi, ali su sudije s nekoliko spornih odluka pogurale Jezerdžije do novog trijumfa.

Sjajni Lebron Džejms je ponovo bio dominatan, zabeležio novi "tripl-dabl" - 32 poena, 12 skokova, 14 asistencija - i uz fantastičnog Antonija Dejvisa (33 poena i deset skokova) odveo svoj tim do trijumfa. Njih dvojica su zajedno šutirali preko 50% iz igre noćas i najzaslužniji su za trijumf, ali je pitanje kakav bi ishod bio da je sudijski kriterijum na drugoj strani bio drugačiji.

Uspeli su Lejkersi da zaustave glovanog u igri Denvera Nikolu Jokića, Srbin je za 37 minuta zabeležio "dabl-dabl" sa 22 poena i 11 skokova, ali kakav je tretman imao kod sudija, to je veliki uspeh. Uostalom, pogledajte šta su mu svirali kao mrtvu loptu umesto koša...

U ovom slučaju nije bilo faula, iako ga je Jokić očekivao...

Takvih odluka na štetu Denvera je prema izveštajima iz SAD-a bilo nekoliko na ovom meču, ali Jokić nije želeo posle meča da svali sve na sudije.

- Nismo bili na nivou u poslednjim minutima. Ja sam napravio dosta grešaka, svaka odluka koju sam donosio je bila loša. Moram da počnem da donosim bolje odluke. Moguće je da nisam bio dovoljno agresivan, trebalo je više da šutiram - samokritičan je Somborac.

Bilo je primetno i da je Jokić umoran pa i otuda veliki broj grešaka srpskog asa u napadu.

Što set tiče samog toka ovog meča Lejkersi su bili bolji na poluvremenu (61:55), ali se Denver držao i nijedan tim se nije odlepio na drastičniju razliku do samog kraja. U poslednjoj četvrtini ušlo se u neizvestan finiš, a Lebron je čak imao šut za pobedu koji je promašio u poslednjim sekundama pa je meč otišao u produžetak.

Tamo su Lejkersi sa dve trojke Antonija Dejvisa rešili pitanje pobednika i dodatno popravili šampionski skor na Zapadu na 41-12 i približili se overi prvog mesta.

NBA REZULTATI

Klivlend - Atlanta 127:105

Orlando - Detroit 116:112

Bruklin - Toronto 101:91

Indijana - Milvoki 118:111

Njujork Niks - Vašington 96:114

Memfis - Portland 111:104

Minesota - Šarlot 108:115

Dalas - Sakramento 130:111

Finiks - Golden Stejt 112:106

Juta - Majami 116:101

Denver - Los Anđeles Lejkers 116:120

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    13. februar 2020 | 08:47

    Srbi,sudije,teorija zavere.... pa nama je uvek neko drugi kriv. Gledajte utakmice pa cete videti da niko nikog nije gurao,nije vam to Srbija,i Aba liga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA