≫ 

Mega dobila veliko pojačanje samo nekoliko sati uoči Kupa: Potpisao bivši reprezentativac Srbije!

Ivan Paunić se vratio u srpsku košarku

  • 3

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije Ivan Paunić (33) novi je prvotimac Mega Bemaksa, saopšteno je na sajtu kluba.

Kako se navodi, Paunić je potpisao ugovor sa klubom do kraja regionalnog takmičenja. Iskusnom beku ovo neće biti prvi boravak u Megi, pošto je prethodno deo sezone 2005/06. proveo na pozajmici, kada je došao iz Partizana.

- Posle duge pauze nakon operacije srećan sam što cu zaigrati pred našom publikom i to u timu koji je sacinjen od mnogo talentovanih i perspektivnih igrača. Posebno mi je drago što će to biti u Megi, klubu u kome sam igrao i na početku seniorske karijere i koji je puno porastao od tada, o cemu najbolje govore velika imena koja su odatle potekla i izašla. Verujem da ce moje igranje i iskustvo mnogo značiti Megi u finišu borbe za opstanak u ABA ligi, a i meni da pokažem da sam opet na jako dobrom fizickom nivou -  rekao je Paunić za klupski sajt.

Paunić će priliku za ovosezonski debi imati 1. marta kada će Mega dočekati Igokeu u Hali sportova Ranko Žeravica.

Seniorsku karijeru je započeo u Partizanu, a u bogatoj internacionalnoj karijeri nastupao je za Mornar (Crna Gora), Vojvodina, Ostende (Belgija), Aris (Grčka), Nižnji Novgorod (Rusija), Virtus Bolonja (Italija), Lagun Aro (Španija), Fuenlabrada (Španija), Astana (Kazahstan), Budućnost (Crna Gora), Tofaš (Turska) i Čemidor (Iran).

U reprezentativnoj karijeri sa mladim selekcijama Srbije osvojio tri zlatne medalje, da bi posle srebra i zlata sa Univerzitetskom selekcijom, osvojio drugo mesto sa A timom na Evrobasketu 2009. godine.

Nastupao je za Srbiju i na Svetskom šampionatu 2010. godine i EP godinu dana kasnije.

Mega u četvrtifnalu Kupa Koraća igra od 19.30 sa užičkom Slobodom, ekipom koja igra odlično u Superligi ove sezone. Kvota da će abaligaš slaviti s više od 24,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mega - Sloboda Užice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ххх

    13. februar 2020 | 18:12

    Потписао на 1+1 дан

  • Zlox

    13. februar 2020 | 16:10

    Na koliko četvrtina je potpisao ugovor 😉?

  • Ivan

    13. februar 2020 | 16:23

    Meni ovo ništa nije jasno. Kakav je to pravilnik da svaki dan može neko da potpiše i odma zaigra. Užas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA