≫ 

Čačani "pokazali zube" Partizanu, crno-beli stigli do polufinala Kupa tek u napetoj završnici!

Crno-beli opravdali renome favorita protiv Borca u poslednjem četvrtfinalnom duelu na Kupu Koraća

  • 55

Košarkaši Partizana poslednji su polufinalisti Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a Borac je eliminisan nakon sjajne borbe sa Beograđanima koji su slavili rezultatom 87:79, i to tek serijom poena u samoj završnici.

Tomasov niz 4:0 u dva vezana napada u finišu Partizanu su osigurali pobedu i plasman u polufinale gde ga čeka "stari znanac" FMP iz Železnika.

Drugi par čine Mega i Crvena zvezda.

Podatak da su igrači Marka Marinovića pogodili 12. trojki iz 26 šuteva verno svedoči o tome na koji način su momci kraj Morave nanosili štetu favoritu, što im je umalo donelo i senzacionalan rezultat.

Dominirali su Čačani u drugom poluvremenu, taj deo igre čak i rešili u svoju korist, ali plaćen je ceh zbog lošijeg prvog koje je u potpunosti pripalo učenicima Andree Trinkijerija. Bilo je i 16 razlike u korist Partizana u prvih 20 minuta igre, delovalo je da crno-beli neće ni u nastavku dozvoliti rivalu da se razmahne, ali upravo se to desilo.

Gavrilović i Đoković su poveli pucački napad Borca u trećoj deonici, iskreirali su Čačani seriju 8:0 kojom su prepolovili razliku, unervozili Partizanove Amerikance, osim Voldena koji je u tim trenucima jedini održavao svoj tim "iznad površine".

Borac je treći period dobio rezultatom 22:13, najavio veliku borbu i neizvestan tok u odlučujućoj četvrtini.

Partizan je maksimalno koristio individualne kvalitete svojih igrača, Zagorac i Jaramaz su preuzimali odgovornost kad niko nije, i baš zahvaljujući njima crno-beli su bili uvek nekoliko poena ispred silnom motivisanih igrača Borca.

Međutim, trojkaška paljba nije minula na drugoj srani, sjajni Radovan Đoković (3/3 za tri), te Uskoković koji se uključio napadački, primakli su lidera ABA druge lige na samo dva poena zaostatka (68:66), no, rekosmo, u periodu meča kada se rezultat "lomio" Tomas je sa četiri vezana poena, sa poludistance, otklonio sve dileme i lišio duel drame.

Kod Partizana, napadački su najviše pružili Janković (16), Zagorac (14) i Volden (13), dok su kod Borca prednjačili Đoković (18), Džons (18) i Gavrilović (13).

Partizan - Borac Čačak 87:79 (20:18, 26:15, 13:22, 28:24)

PARTIZAN: Volden 13, Mekadu 8, 9sk, Jaramaz 10, 5as, Birčević 7, Tomas 9, Zagorac 16, Pejdž 6, Stefanović, Veličković, Janković 14, 8sk, Mozli 4, 3sk.

BORAC ČAČAK: R.Đoković 18, Majstorović 2, Nerandžić 11, Džons 18, Čarapić 9, S. Popović 2, Alikadić, M. Popović, Bumbić, Miletić 4, Gavrilović 13, Kočović 2.

Borac čačak Marko Marinović daje instrukcije svojim igračima na tajm-autu Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA