≫ 

Real obrisao parket s Unikahom pred njenom publikom i osvojio 28. Kup Kralja u istoriji

Nastavlja se dominacija Madriđana u ovom takmičenju

  • 0

Real iz Madrida je unakazio Unikahu sa 95:68 u finalu košarkaškog Kupa Španije pred njenom publikom i okitio se 28. put u istoriji titulom u ovom takmičenju.

Ne viđa se često ovakvo gaženje u utakmici za trofej, ali je od prvog minuta ekipa trenera Pabla Lasa dominirala u Malagi, stekla 13 razlike u prvoj četvrtini i potom samo uvećavala razliku u svoju korist.

Najbolji igrač kraljevskog kluba na ovom meču, ali i na celom turniru bio je definitivno Argentinac Fakundo Kampaco koji je ubacio 13 poena, uz fantastičnih 13 asistencija. Najefikasniji pojedinac finala bio je Džejsi Kerol koji je postigao 20 poena, dok su Trej Tompkins i Valter Tavares postigli po 12 koševa.

Iskusni centar Madriđana Felipe Rejes je osvojio večeras svoj čak sedmi Kup Kralja u karijeri, a inače ovo je peti trofej Reala u kupu u poslednjih sedam sezona. Kraljevski klub je igrao finale u deset od poslednjih 11 izdanja Kupa, a ovo mu je šesti pehar u toj eri.

Unikaha se definitivno nije proslavila u finalu, a jedini dvocifreni igrač kod domaćina bio je Brizuela sa 22 poena. Takođe, ekipi iz Malage je slaba uteha podatak da su se svi košarkaši ovog tima upisali večeras u strelce, pošto ih je Real prosto počistio sa terena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA