Dženkins posle finala: Panterov faul je 50:50, ali smo sami krivi jer smo imali dobijen meč!

Dženkins okrivio komunikaciju u odbrani za poraz

  • 5

Bek Crvene zvezde Čarls Dženkins kaže da je njegov tim sam kriv za poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća u kom je napravio previše grešaka protiv Partizana.

Crno-beli su slavili sa 85:84 posle produžetka i veoma dramatičnog meča u kom je Markus Pejdž ubacio 21 poen Zvezdi, a posebno se istakao u završnici regularnog dela meča.

- Svaka greška koja može da se napravi na manje od trideset sekundi, mi smo je napravili. Nikoga drugog ne možemo da krivimo osim sebe. Imali smo plus 6 na 30 sekundi pre kraja, trebalo je da ostanemo na kursu i dobijemo utakmicu. Napravili smo tamo gomilu kikseva, bili smo previše opušteni tokom većeg dela meča, ali smo uspeli da se konsolidujemo i da dođemo do prilike za pobedu - rekao je Dženkins novinarima posle meča.

Zvezda je na pola minuta pre kraja vodila 76:70, kada je Pejdž ubacio 2+1 uz faul Berona, a onda i trojku za 78:76 na sedam sekundi pre kraja. U tim trenucima Kevin Panter pravi faul u napadu na Pejdžu, ovaj pogađa dva slobodna bacanja i odvodi meč  u produžetak.

- Ali, nismo dobro komunicirali u odbrani, bili smo previše agresivni u lošem trenutku. Možda i odluka sudija 50:50 za faul Kevina kojim su dobili dva slobodna bacanja na dva razlike za nas... Bez obzira na činjenice, greške tog tipa u takvom trenutku ne treba praviti jer smo imali dobijenu utakmicu - naglasio je Dženkins.

Video: Trinkijeri gospodski čestitao pojedinačno svakom igraču Zvezde na borbi

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA