≫ 

Kokoškov objasnio zašto je zvao Simonovića i Veličkovića u reprezentaciju i koje će im biti uloge

Oni će nam pomoći harizmom i iskustvom da premostimo ovu fazu i gostovanja poput Finske, kaže srpski selektor

  • 21
Simonović i Veličković Foto: MN press

Mnoge je već na startu iznenadio selektor Igor Kokoškov odlukom da za kvalifikacione utakmice pozove u reprezentaciju Srbije i veterane Marka Simonovića (33) i Novicu Veličkovića (33).

Obojica imaju zapažene uloge u Cedevita Olimpiji i Partizanu ove sezone, a kormilar nacionalnog tima je mirno obrazložio svoju odluku.

- To su igrači koji igraju u svojim timovima i imaju definisane uloge. Znamo šta igra Novica Veličković, to nije igrao ranije, šta je bilo, bilo je. Kada te pozive tvoja reprezentacija, ti se odazoveš ili ne. On je bio oduševljen i odazvao se, mi smo presrećni i očekujemo od njega da radi isto ono što radi u Partizanu. Isto je i sa Simonovićem, ništa više od okvira onoga što rade u svojim klubovima - objasnio je Kokoškov.

Srpski selektor je otkrio i kako sastavlja tim i ko ima kakvu ulogu.

- Kada se pravi tim i kompozicija imena, baziram se na igrače koji su trenutno na vrhuncu sezone u svojim klubovima i karijerama. Drugi deo spiska je par, mi ih zovemo "beba", to su mladi igrači i mi prepoznajemo njihov potencijal. Možda trenutno nisu u 14, ali mi verujemo da će u budućnosti biti nosioci reprezentacije. Treći deo su veterani, koji će nam pomoći svojom harizmom i iskustvom da premostimo ovu fazu i gostovanja poput Finske - obrazložio je Kokoškov.

Naša reprezentacija je u grupi E kvalifikacija za Eurobasket sa Finskom, Gruzijom i Švajcarskom. Košarkaši Srbije će tokom prvog "FIBA prozora" igrati protiv Finske na gostovanju u četvrtak od 18 časova, a zatim dočekuju Gruziju u nedelju od 17 časova u Pioniru.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovo

    17. februar 2020 | 22:20

    Nas problem je dubinski. Druge reprezentacije nemaju taj dubinski problem. Zna se kako igra Spanija, kako igra Estonija, itd. Nacin na koji smo mi igrali nije bio nacin koncepcije. Sta je to sta mi igramo? Da li mi imamo igrace za to sta igramo ili zelimo da igramo? Kako da igramo dok ne sredimo koncepciju buduce igre? Mi smo u zadnjih 10 godina postajali grmalji-letaci. Nivo talenta je opadao ali je bio kompenzovan sa sve vecim brojem grmalja letaca. Nekako je to islo dok i druge reprezentacije nisu podigle nivo svojih klupa. Tada je postalo rutavo za nas jer nam je nedostajalo talenta. Snalazili smo se sa nekim poluvisokim igracima kao sto je Macvan tu i tamo. Gubili smo likvidnost igre i trosili se enormno. Mi nemamo igraca kao sto je Gober, univerzalno upotrebljivog igraca. Mi imamo Gudurice i Bircevice i to je to. Kako se iskobeljati iz svega ovog tesko je reci. Ali izgubismo 10 godina a igru ne stvorismo. Ko smo, sta smo, to treba prvo da odredimo. Sta se selekcionise u mladjim selekcijama treba to sve sinhronizovati. I druge ekipe su imale ove probleme. To su rjesavale naturalizovanjem Amerikanaca. Trebaju nam dva americka crnca beka, dva motora. To nam je potrebno da sprijecimo sunovrat nase kosarke. Dok smisljamo koncepciju sta cemo u buducnosti igrati.

  • Laki

    17. februar 2020 | 15:56

    A gde je Saša Ilić?

  • Istina

    17. februar 2020 | 15:10

    E moj kokosko pa saovim timovima sto se igra mozes i pionire da povedes kakvi ovih dvojica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA