Jaramazu zbog bolesti život i karijera visili o koncu: Sada je heroj Partizana i nada srpske košarke

Neverovatna životna priča Ognjena Jaramaza

  • 6
Ognjen Jaramaz Foto: MN Press

"Imaš sreće što si živ"! Ove reči doktora, Ognjen Jaramaz će sigurno pamtiti celog života! U trenucima kada je živeo svoj san u Njujorku i igrao za NBA tim u letnjoj ligi, njemu se ceo svet srušio nakon alarmantnih lekarskih rezultata, koji su mogli da mu okončaju život i karijeru.

Na sreću, Jaramaz je pobedio u najvažnijoj životnoj utakmici, oporavio se i preko Mege "oživeo svoju karijeru", a sada u Partizanu doživljava vrhunac svoje karijere i pruža partije koje ga lako mogu vratiti nazad "preko bare" u najjaču ligu sveta.

Jaramaz trenutno igra sezonu života u Partizanu i već je svojim partijama crno-belima ove sezone doneo dva trofeja! Najpre u Superkupu, gde je bio MVP finala protiv Cedevita Olimpije postigao 20 poena i imao 5 asistencija, a zatim i u finalu Kupa Radivoja Koraća, gde je takođe bio MVP finala i gde je hladnokrvnim poenima u produžetku presudio Zvezdi i doneo pehar svom timu.

Međutim, to nije sve što Jaramaz ove sezone radi za Partizan. Igra fenomenalno u ABA ligi, gde prosečno po meču postiže 10.6 poena, i 2.2 asistencije. Imao je nekoliko fenomenalnih partija protiv najvećih rivala. Protiv Budućnosti je postigao 19 poena u direktnoj borbi za 1. mesto. Zvezdi je pre toga dao 13 poena, doneo je pobedu protiv Cedevita Olimpije neverovatnom trojkom "s parkinga" u poslednjoj sekundi...

Video: Za infarkt! Jaramaz u poslednjim stotinkama pogodio nemoguću trojku za pobedu Partizana

I u Evrokupu je Jaramaz odličan, uz prosečno 8.3 poena i 2.7 asistencija po meču. Ispred  njega su po poenima u Evrokupu samo Gordić, Pejdž i Zagorac, a Jaramaz je bio heroj u pobedi nad Darušafakom sa 15 poena.

Kada se vratimo samo nekoliko godina unazad, i kada vidimo kroz šta je sve prošao Jaramaz, onda ovi njihovi uspesi tek dobijaju na značaju.

Naime, njemu se tokom 2017. godine, u momentima kada je živeo svoj san i potpisao za Njujork Nikse nakon što su ga izabrali na NBA draftu kao 58. pika, "srušio ceo svet". Posle jedne utakmice osetio je blagu malaksalost, otišao je na preglede jer mu je ruka pomodrela i rezultati su bili alarmantni. Doktor mu je rekao "imaš sreće što si živ".

OGNJEN JARAMAZ Ognjen Jaramaz je ove sezone jedan od najboljih igrača Partizaan; Foto: MN Press

- Osetio sam blagu malaksalost, a leva ruka mi je pomodrela. Odmah su me odvezli u obližnju kliniku na detaljne preglede. Nisam imao predstavu koliko ozbiljno to može da bude. Rezultati su bili alarmantni, jer je ustanovljeno da imam ugrušak u levom ramenu, koji je otežavao cirkulaciju. Doktor je ušao u ordinaciju i doslovce rekao ''imaš sreće što si živ''.

- Ugrušak se raspao i otišao na pluća, a mogao je na mozak ili na srce. U tom slučaju epilog je mogao da bude fatalan. Bio sam u šoku. Ispitivanja su pokazala da nisam imao genetsku predispoziciju, pa je pretpostavka da je došlo do povrede vene u ramenu usled udarca što je dovelo do oštećenja. Usled brojnih letova koje sam imao tih dana, došlo je do dodatnog zgrušavanja krvi na tom mestu.

- Nisam mogao da verujem šta mi se dešava i to u trenucima kada sam bio nadomak NBA lige. Saopšteno mi je da ću možda morati da završim karijeru. Dok sam se vozio kolima hitne pomoći do bolnice, nisam mogao da zaustavim suze. Iščekivanja rezultata bio je veliki stres. Na sreću, rezultati su bili dobri - opisao je Jaramaz svojevremeno za Blic u svojoj dramatičnoj ispovesti.

Video: Jaramaz i neuspelo polaganje Brauna zadržali Žućkovu levicu u crno-belim vitrinama

Jaramazu je tada ustanovljena plućna embolija od koje se opravljao se posle oporavka od plućne embolije vratio u Megu, iz koje se otisnuo u NBA. Kod Dejana Milojevića je "oživeo karijeru", i naterao Partizan da ga angažuje, gde je sada jedan od lidera tima, koji je već ove sezone osvojio dva trofeja, 1. je u ABA ligi i uspeo je da se plasira u četvrtfinale Evrokupa, gde ima najveće moguće ambicije da stigne do finala i "rezerviše kartu" za Evroligu.

Bez sumnje, životna priča Ognjena Jaramaza najbolji je pokazatelj koliko je bitno ne klonuti duhom i boriti se i onda kada vam život zada najteže udarce. Jer pobednici na kraju uvek pronađu put i iz najtežih trenutaka.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mbappe

    18. februar 2020 | 14:52

    Bravo Ogi ziv i zdrav bio 100godina, pa sa Bogdanom da kidate u Nba..

  • Acca

    18. februar 2020 | 14:52

    Junacino nasa!!! Nadam se da je to sad iza tebe i da nama pruzas vrhunske partije.....

  • Kazra pg.

    18. februar 2020 | 15:18

    Zvezdas sam od rodjenja a to je davno bilo, zivio decko i zdrav svoim roditeljima bio, svaka cast za kosarkasko znanje, ali mislim da je tvoj stariji brat Nemanja koi je 91godiste veci talenat kod tebe, i njemu zelim sve najbolje u zivotu i karijeri !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA