≫ 

Brajant mi je pomogao u najtežim trenucima karijere: Đoković opisao šta mu je legendarni as rekao!

Bilo je to u momentima kada je imao povredu lakta i kada je bio na prekretnici da li da nastavi karijeru ili da prekine

  • 0

Novak Đoković boravi u Beogradu ovih dana, pa je iskoristio priliku da se druži sa medijima, ali i da odgovara na pitanja srpskih sportista. Jedno od pitanja bilo je da li su postojali trenuci da je i sam sumnjao u svoj povratak, i ako su postojali - kako ih je prevazišao?

Novak je objasnio da je to bila povreda lakta 2017.

- Situacija kada sam imao povredu lakta, jer nisam želeo operaciju, pa je posle i 2018. loše počela, pa sam onda morao da menjam i pokret za servis, to su bili momenti kada sam doživljavao veliki preobražaj iznutra, morao sam da posložim stvari emotivno, psihički, jer sam morao da posložim kockice iznutra.

-Bio sam mesecima pod pritiskom, razgovarao sam sa mnogim sportistima, upravo tada mi je Kobi Brajant najviše pomogao, on mi je dao svoje smernice, gde mogu da iskoristim i ja i primenim. On je delio svoja iskustva jer je poslednjih godina karijere kuburio sa povredama i stalno je nastavljao i nadao se da će da bude bolje.

Kobi Brajant citati, Mentalitet mambe Ilustracija: Telegraf/Nikola Jovanović

- Onda je podelio samnom šta se hronološki događalo u tom iskustvu i kako se on izborio psihički i kako je usepeo da izbalansira svoj privatni život sa poslovnim. Zatim objasnio je kako gleda gde ide i kako da sve to usmeri u pravi put

- Sad možemo da debatujemo ko je najbolji igrač ikada, da li Džordan, Brajant, Abdul Džabar ili neko drugi, ali po meni je Kobi naajveći u svom uticaju koji je pravazišao sportske razmere, jer je uticao na sportiste da prevazđu svoje probleme.

- Širio je harizmu. Ima dosta prekretnica u karijerama sportista, ali je bitno da se vratiš na osnovu, zašto igraš, da li uživaš, mentalna jasnoća,. gde idem, koji je moj put i tako dalje - objasnio je Đoković.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA