≫ 

Šta čeka večite rivale posle Kupa Koraća? Zvezdi ključne utakmice i pakleni timovi, Partizanu odmor

Crveno-beli nastavljaju sa igranjem Evrolige, dok crno-beli imaju lepu pauzu da osveže igrače

  • 23
Džejms Gist Foto: Marko Jovanović

Završen je i ovogodišnji Kup Radivoja Koraća, odbranom titule košarkaša Partizana, koji su na neverovatan način preokrenuli meč u finišu i pobedili večite rivale iz Crvene zvezde 85:84.

Posle tri takmičarska dana u Nišu i velikih napora, oba kluba se vraćaju tekućim obavezama, a ono što je zanimljivo je da imaju različite puteve. Zvezda se vraća u pakleni ritam utakmica, a Partizan ima 12 dana pauze.

Crvena zvezda kao Evroligaš nema nikakvu pauzu, koja je u ostalim ligama zbog kvalifikacija za Eurobasket 2021. već nastavlja da igra bitne utakmice u Evroligi, a posle je čeka najvažniji meč sezone u ABA ligi.

Ognjen Jaramaz Foto: Marko Jovanović

Već u petak 21. februara, crveno-beli, igraju na svom terenu protiv CSKA u 25. kolu Evrolige, a zatim preskaču vikend u ABA ligi zbog pauze, pa nastavljaju Evroligu gde 27. februara u četvrtak igraju sa Baskonijom u gostima.

Zatim u nedelju 1. marta sledi najbitniji meč u regionalnoj ligi protiv Cedevita Olimpije na svom terenu, gde se bore za plej-of, pa sledi gostovanje Fenerbahčeu u Evroligi, koji se takođe bori za plej of.

Sa druge strane Partizan nema nikakve obaveze do 29. februara kada igra svoj prvi meč i to u ABA ligi protiv Krke u gostima.

Video: Presudan trenutak za poraz Zvezde u finalu kupa je bio jedan faul

Tako da će crno-beli imati dovoljno vremena za oporavak, regeneraciju igrača i dobru pripremu za poslednji meč Evrokupa, koji se igra 4. marta (21.00) protiv Trenta.

Na tom meču Partizan želi i mora da ostvari pobedu, kako bi imao najbolji skor od svih ekipa u Evrokupu i time u plej ofu dobio prednost domaćeg terena do finala.

Raspored Zvezde i Partizana:

21. februar

Crvena zvezda - CSKA

27. februar

Baskonija - Crvena zvezda

29. februar:

Krka - Partizan

01. mart

Crvena zvezda  - Cedevita

04. marta

Fenerbahče - Crvena zvezda

Partizan - Trento

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    19. februar 2020 | 11:57

    sta ocekivati , nastavak brukanja po evropi.tako je kad si lazni sampion pa se stobom ruga ko stigne .mozemo ocekivati jos prelazaka u fmp1 i novog trenera koji ce bit jednu 7 kola pa opet dolazak nekoga drugoga..tako je kad ne znas ni ime kluba ni ko te vodi ko su ti igraci a placeni navijaci..najbolje bi bilo katanac koji je neminovan do kraja 20 e

  • Ozon

    19. februar 2020 | 12:50

    Čitam komentare, pa molim navijače tima koji je izgubio finale kupa da se odluče da li je kup, pod a) nebitan, pod b) bitan, ali su pokradeni, ili pod c) ne znaju da li je bitan, ali Šakotu hoće da oteraju?

  • Rade

    19. februar 2020 | 12:07

    Ovaj kup je vise izgubila Zvezda svojim greskama, nego sto ga je dobio Partizan. Ipak u javnosti se ne iznosi i ne analizira ucinak i statistika sudija koji su zasticeni kao beli medvedi. To nije slucaj u fudbalu gde se nakon utakmica u posebnim emisijama analiziraju i najmanje greske sudija kroz usporene snimke i komentare kompetentnih kolega koji su ranije bili sudije. Zasto ovo govorim? Zato sto niko ne pominje i ne ocenjuje ucinak sudije Urosa Nikolica koji je katastrofalno sudio predhodni derbi u Aba ligi, da bi i posle takvog ucinka bio nagradjen da sudi finale Kupa. Pored Belosevica i Jovcica koji su solidno odradili svoj posao, Nikolic je ponovo "briljirao" tako sto je u finalu sam odsvirao 2/3 od ukupno odsviranih prekrsaja, iako je pored sebe imao dvojicu mnogo boljih i iskusnijih sudija. Od ukupno odsviranih prekrsaja imao je oko 6 potpuno pogresnih odluka od toga 4 na stetu Zvezde a 2 na stetu Partizana. Ovo ne govorim kao navijac vec kao bivsi penzionisani sudija. Nadam se da ce neko iz Saveza o tome povesti racuna da "mali" ne sagori pre vremena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA