Ovako se Dudin Radnički zahvalio Vučiću na dodeljivanju Sretenjskog ordena

Radnički sa Crvenog krsta izdao Saopštenje povodom velike časti koju im je ukazao predsednik Srbije

  • 1
Dušan Ivković, Duda Ivković, Aleksandar Vučić, Sretenjski orden Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je nedavno Sretenjski orden prvog reda Sportskom društvu Radnički, koje proslavlja 100 godina postojanja.

Zbog zasluga u sportu tokom gotovo 100 godina postojanja i dugogodišnje istorije u kojem je Radnički dao 17 narodnih heroja, izgubio 118 članova koji su dali živote u Drugom svetskom ratu, 300 reprezentativaca, 20 olimpijskih medalja, logično je zašto je legendarno sportsko društvo sa Crvenog krsta dobilo ovo odlikovanje.

Orden je u ume Radničkog primio legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković, a klub se povodom toga oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti.

- Sportsko društvo „Radnički“ ovim saopštenjem želi da upozna celokupnu javnost da je 15. februara 2020. godine Ukazom Predsednika Republike Srbije odlikovano Sretenjskim ordenom prvog stepena za zasluge u sportu.

- Sportsko društvo „Radnički“ 20. aprila 2020. godine navršava 100-tu godinu postojanja, stotu godinu prebogate istorije na koju smo ponosni jer smo kao sportsko društvo dali 17 narodnih heroja, izgubili 118 članova koji su položili svoje živote u Drugom svetskom ratu i anti-fašističkoj borbi, što smo, kao sportski kolektiv podarili svojoj zemlji 300 reprezentativaca, osvojili 20 olimpiskih medalja, 29 medalja sa svetskih i 51 medalja sa evropskih prvenstava, brojne titule državnih prvaka u raznim sportovima i još mnogo toga ali i zbog toga što su iz naših redova stasale istinske sportske legende.

- Sportsko društvo „Radnički“ koristi ovu priliku i zahvaljuje se gospodinu Aleksandru Vučiću, Predsedniku Republike Srbije, što je prepoznao svu predanost našeg sportskog društva afirmaciji sporta, olimpijskog duha i slobodarskih ideja koje negujemo već čitavi vek i adekvatno nagradio naše društvo dodeljivanjem ovog visokog državnog priznanja.

- Sportsko društvo „Radnički“ se ovom prilikom takođe zahvaljuje i svim svojim prijateljima, sportskim kolegama i saradnicima koji su bili uz nas svo ovo vreme, koji nas nisu napuštali kad je bilo najteže već su iskreno i bezrezervno verovali u nas.

- Nadamo se da ćemo i našu jubilarnu, stotu, godinu postojanja dočekati zajedno i obeležiti na način dostojan ovog visog znamenja kojim smo odlikovani, naše istorije i ostvarenih rezultata i da ćemo svi zajedno ući u svoj drugi vek postojanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    19. februar 2020 | 16:41

    Uz orden je trebao da im uruči i neki dinar ili sponzora da im pokloni halu bazen i sl. Više su zaslužili od zvezde i partizana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA