≫ 

Jokić priznao da je kuburio sa težinom: Skinuo sam 10 ili 11 kilograma, imam novi režim ishrane!

Bilo je jasno još na okupljanju reprezentacije da je Jokić bio u problemu, tek u Denveru je to rešio

  • 0
Nikola Jokić Foto: MN Press

Košarkaš Denvera, Nikola Jokić, priznao je da je bio fizički nespreman za početak sezone.

Jokić je posle slabijeg početka sezone i partija na Mundobasketu došao do prepoznatljive forme, zbog koje je došao do Ol stara.

- Mislim da dobro igramo i da postižemo solidne rezultate. Pogotovo u ovom periodu kada je opasno za nas i kada smo bili zabrinuti kako ćemo izneti mečeve. Ali, mislim da smo u poslednjih deset utakmica dobili devet, ili smo od osam slavili u sedam, tako nešto. Mislim da smo na pauzu otišli u dobrom ritmu - rekao je Jokić.

On je kuburio sa formom i kilažom od početka sezone, a nedostatak pravog ritma mogao se osetiti i na Mundobasketu u Kini. Za američke medije, priznao je da je od početka sezone "skinuo" veliki broj kilograma.

- Jednostavno se tako dogodilo. Možda mi je potrebno malo više vremena da se zagrejem i uđem u ritam. Mislim da nisam ovako dobro šutirao u prvom delu sezone. Šutevi su mi bili previše kratki, a imao sam i preveliku kilažu. Izgubio sam oko 10, 11 kilograma i mnogo bolje se osećam. Naš kondicioni trener Filipe, koji je pet godina sa nama, propisao mi je ishranu i napravio plan treninga. Zajedno smo prošli kroz taj proces.

Džamal Marej i Jokić trenutno čine udarni tandem Denvera.

- Mislim da to ima veze sa iskustvom. Bili smo u teškim trenucima, bili smo u trenucima kada smo morali da poentiramo i to iskustvo nam je mnogo pomoglo, a posebno ono koje smo stekli u plej-ofu. I to se ne odnosi samo na njega i mene, već i na celu ekipu - zaključio je Jokić.

Video: Svi Jokićevi potezi na Ol-staru: Dončić dizao tri prsta zbog Srbina, Lebron stisnuo pesnicu i slavio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA