≫ 

Savršen debi Kokoškova na klupi Srbije, svi igrači se upisali u "gaženju" Finaca!

Nadahnuta partija naših momaka

  • 39

Najbolji košarkaši Srbije pobedom su startovali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine, u velikom stilu su "pregazili" Finsku kao gosti 80:58 na debiju novog selektora Igora Kokoškova, kao i nekolicine novajlija kojima je pomoćni trener Kingsa ukazao šansu u četvrtak uveče.

Svi su se i upisali u strelce čime su dali dodatni značaj debiju novog seklektora.

Srbija inače nije naišla na jači otpor protivnika u Espou. Zaštitni znak našeg nacionalmnog tima - jaka odbrana, te kontrola reketa, i ovog puta je odnela prevagu. Bilo je sjajno gledati sa kakvom energijom su naši igrači ušli u meč, tek 15 poena je naš tim dozvolio rivalu u prvih 15 minuta. Pokretljiva odbrana zaključala je sve prilaze reketu, pa su igrači Finske uglavnom spoljnim udarima pokušavali da nam nanose štetu.

Već posle prve deonice razlika je bila dvocifrena u korist Srbije, poenterski se isticao Raduljica u tom periodu (meč završio sa 19p i 8sk), lagano je rešavao "mis meč" situacije, u visokim procentima pogađao i sa poludistance i pokrenuo naš tim ka pobedi.

Vredi pomenuti i rolu Zagorca u momentima kada smo gradili prednost (10p), preslikao je krilni igrač Partizana partije iz kluba u nacionalni tim, ali nisu zaostajali ni ostali po učinku i kvalitetnom vremenu provedenom u igri.

Sve je savršeno funkcionisalo u kombinatorici našeg sastava, odmah se mogao prepoznati pečat Kokoškova sa kojim smo, to je sigurno, dobili najjačeg aduta za godine koje dolaze.

Dejan Kravić je bio naročito inspirisan, sa nekoliko atraktivnih poteza doneo je novi impuls našem timu, Rebić je podsetio na neke svoje snajperske parije iz vremena preovedenog u Megi, Avramović je imao mnogo slobode u igri, bio je drugi strelac tima sa 10 poena...

Zahvaljući autoritativnoj prvoj četvrtini (19:10), ništa slabijoj drugoj, Srbija je udarila temelj ubedljivog vođstva i pobede koja se nijednog trenutka nije dovodila u pitanje uz atraktivnu i lepršavu igru za koju Finci nisu imali odgovor.

Debitantske poene za senirski tim upislai su Ilić i Trifunović, što je takođe veliki dobitak u prijatnoj večeri na jugoistoku zemlje "Hiljade jezera".

FINSKA – SRBIJA 58:80

(10:19, 14:18, 13:23, 21:20)

FINSKA: Kanervo -, Koivisto 7, Marfi 7, Haf 4, Salin -, Koti 2, Nutinen 4, Madsen 5, Lindbom 7, Vilson 6, Sepala -, Palmi 16.

SRBIJA: Simonović 7 (4sk), Radanov 2, Jaramaz 3, Kravić 4, Veličković 2 (8sk), Raduljica 19 (8sk), Todorović 5 (7sk), Ilić 4, Zagorac 10 (8sk), Avramović 10, Trifunović 5, Rebić 9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    20. februar 2020 | 19:54

    Bravo košarkaši bravo Srbija Srbija Srbija🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Bijeljina

    20. februar 2020 | 19:05

    BRAVO ZA TRENERA🇷🇸🇷🇸

  • ogi je zmaj

    20. februar 2020 | 18:52

    kad j tu jaramaz , ne bojte se..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA