≫ 

Šakota o greškama sudija i Zvezde u Nišu: Ima osnova da budemo nezadovoljni!

Oglasio se trener Zvezde prvi put posle Kupa

  • 20

Trener KK Crvena zvezda, Dragan Šakota, još jednom se osvrnuo na finale Kupa Radivoja Koraća.

Zvezda je pala posle produžetka, ispustila je šest poena prednosti u poslednjih pola minuta, a sada se sprema za CSKA u Evroligi (petak, 19.00).

- Nismo imali šanse da pričamo o Kupu, osim pres konferencije posle meča, gde sam bio neodređen i nisam mogao da vidim neke situacije. Da budem iskren, mislim da je bilo nekih situacija koje su za diskusiju i da smo oštećeni, kao što ne želim da izbegnem i to da smo mi pogrešili. Da krenemo od tih 45 sekundi, gde je bio dogovor da se pravi faul oko sredine, pre šuta za tri poena... To se nije desilo, skupo nas je koštalo. To ne opravdava ni nas, ni sudije za njihove greške. Smatram da je bilo dosta osnova da budemo nezadovoljni - rekao je Šakota, uz osvrt na psihološki momenat.

- Svaki poraz je težak. Odigrali smo dve jako dobre utakmice protiv Partizana - interesantne, čvrste, na nivou Evrolige, u takvim utakmicama odlučuju detalji i ne možeš da uvek predvidiš neke stvari. Mislim da je trebalo da uradimo neke stvari bolje, odigrali smo borbenu utakmicu, doveli smo meč do kraja i moram da kažem da mi se uopšte ne sviđa taj kriterijum suđenja. Analizirali smo svaki detalj, nismo bili zadovoljni i to je bio jedan deo našeg poraza.

Situacija nije laka kada dolazi aktuelni prvak Evrope.

- To možda nije najbolja ekipa u Evropi, jer Efes drži tu poziciju bez problema i drži časove košarke svima, pa je održao i njima u Moskvi. Ako gledamo statistiku, oni su najbolja odbrambena ekipa u Evropi, imaju najbolji prosek skokova, oko 40, imaju sigurnost u defanzivi, u situacijama 'jedan na jedan' i timski doveli su odbranu do perfekcije - naveo je Šakota, koji je usput objasnio da je Stratos Perperoglu imao porodičnih problema.

Video: Dragan Šakota o suđenju u Nišu i Zvezdinim greškama protiv Partizana

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    20. februar 2020 | 21:16

    Budi nezadovoljan sobom jer nisi bio sposoban da održiš +6 na 30 sekundi i +5 na 16 sekundi.

  • Cc

    20. februar 2020 | 19:22

    Sudije su samo pogresila taj jedan faul u napadu. Da smo mi igrali odbranu a ne da dopustamo suteve za 3 bez odbrane pobedili bi lagano. Opet veca krivica je nasa.

  • Ja

    20. februar 2020 | 20:29

    Ko gubi ima pravo da se ljuti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA