≫ 

Ostoja potvrdio, Mozli produžio: Amerikanac u Partizanu još tri godine!

Mijailović je odgovarao na pitanja navijača, otkrio i koliki je budžet kluba

  • 25
William Mosley Foto: Marko Jovanović

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je da će igrač crno-belih Vil Mozli ostati u klubu jer je američki atleta produžio ugovor na još tri godine.

Mozli je došao u klub prošlog jula i za sada prosečno u ABA ligi ubacuje 5.4 poena, ima 4.4 skoka i 1.1 asistenciju po meču. Ono što je oduševilo ljubitelje košarke iz Humske su njegova borbenost i zalaganje.

- Da kažem navijačima jako važnu poruku. Svi znamo koliko se ceni Mozlijevo zalaganje, Mozli je danas produžio saradnju sa klubom na još tri godine. Što se tiče ostalih igrača, stručni štab će raditi na tome i praviti projekciju za sledeću sezonu. Na nama je da stvorimo budžet i uslove - rekao je predsednik Partizana za klupsku televiziju.

Poslednjih nedelja je aktuelno pitanje dovođenja velikog broja stranaca gde prednjače upravo Zvezda i Partizan, što fudbalski, što košarkaški klubovi.

- Kvalitetni domaći igrači su uvek skuplji nego strani igrači. Ponekad i preplatimo domaće igrače samo da bismo ih imali jer potpisivanje zavisi ponekad samo od ponude na tržištu - obrazlaže Mijailović.

Foto: Printscreen Youtube

Jedno od skorašnjih pojačanja je u crno-belom taboru bio i Brajan Angola, Kolumbijac koji je stigao pre nekoliko dana.

- Uvek postoje pitanja kad se dovode igrači na kraju seozne, ali niko nije znao da li će Redži Reding da se povredi. Nismo znali kada će se pojaviti igrač kvalitetan i adekvatan za upražnjenu poziciju. Čeka nas velika borba u polufinalu ABA lige, a ako prođemo, i u finalu i to je bilo preko potrebno.

Mijailović je negirao da je budžet Partizana oko devet miliona evra i pokazao papir na kome tvrdi da stoje jasne brojke - 6.281.000 evra.

- Ovaj projektovani budžet će se verovatno malo probiti, ali je njime obuhvaćeno i vraćanje duga za ovu godinu što je nešto oko 700.000 evra. Takođe na ovom papiru i piše da smo na osnovu sporazuma za prošlu i ovu godinu vratili milion i 464.000 evra po starim obavezama iz 2010, 2011. i 2012. godine - kaže Mijailović.

Video: U Partizan se uvek veruje, ovo je deo onoga što hoćemo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    21. februar 2020 | 21:13

    Bravo za Mozlija!

  • Era

    21. februar 2020 | 21:35

    Sta je ovo u odnosu na budzet idea franjevaca sa Turskom dnk i prebivalistem u Tirani...Samo napred Ostoja, ti si sledeci koji gasi fmp2, gazdu si im ugasio danima se vec ne javlja.

  • Dzoni

    21. februar 2020 | 21:40

    Bravo Ostoja,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA