≫ 

Micić vodio Efes do pobede i plej-ofa: Lučić nije mogao da spreči deklasiranje Bajerna

Turci su obezbedili plasman u doigravanje

  • 0
Vasilije Vasa Micić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Anadolu Efesa nadigrali su Bajern iz Mihnena u 25. kolu Evrolige ubedljivo i bez mnogo problema sa 88:63.

S izuzetkom prve i treće četvrtine, Efes je opravdao ulogu favorita i jedne od najboljih napadačkih ekipa u prethodne dve sezone, te je glatko dobijao Bajern 18:8 u drugoj i 26:15 u četvrtoj četvrtini.

Razlika se videla prevashodno u šutu za tri poena, gde je Efes pogodio svaki drugi šut od 30 upućenih, dok je Bajern bio na svega tridesetak posto 5/16.

Dobru partiju je za turski tim odigrao Vasilije Micić koji je po broju indeksnih poena (21) bio najbolji na parketu. On je upisao devet poena i osam asistencija uz još po dva skoka i krađe.

Efikasniji od njega su u Efesu bili Rodrig Boboa sa 16, Kris Singlton sa 14, Krunoslav Simon sa 11 i Tibor Plajs sa deset poena.

Što se tiče indeksa, najbliži mu je bio Boboa koji je imao indeks 19. Na suprotnoj strani se iskazao Vladimir Lučić koji je uz Maodo Loa sa 14 poena bio najbolji u Bajernu.

Lučić je uz 14 poena imao i četiri skoka i jednu asistenciju. Efes je posle 25 kola obezbedio prolazak u plej-of Evrolige i za sada je sa 22 pobede i samo tri poraza jedini tim u Evroligi kome je to pošlo za rukom.

Shodno tome, Turci drže i prvo mesto u elitnom takmičenju. Bajern je poslednjeplasiran, na 18. mestu sa sedam pobeda i 18 poraza.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Video: Davidovac: Nadam se da smo zaboravili poraz od Partizana

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA