≫ 

Jang trojkama prelomio Marjanovićev Dalas: Adetokumbo i Baksi nastavili da "gaze"

Bobijev tim je vodio tokom cele utakmice i na kraju posustao

  • 0
Mavericks Hawks Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Milvoki Baksa pobedili su Filadelfija Seventisikserse sa 119:98 u noći između subote i nedelje, dok su Atlanta Hoksi savladali Dalas Maverikse sa 111:107.

U jednom od derbija večeri Hjuston Roketsi su savladali Jutu Džez, a svečarska atmosfera je vladala u Majamiju gde je Hit pobedio Klivlend Kavalirse 124:105 i povukao dres Dvejna Vejda.

Boban Marjanović je u porazu Dalasa odigrao četiri minuta i ubacio dva poena uz još dva skoka i jednu blokadu.

Njegovu ekipu je na putu do poraza od Atlante poenterski predvodio Tim Hardavej Džunior sa 33 poena, dok je 22 ubacio Set Kari.

U Atlanti se istakao Džon Kolins sa 35 poena i 17 skokova, dok je 25 imao Trej Jang, koji je upisao i deset asistencija.

Još 20 poena je dodao Kem Rediš. Dalas bez Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa nije mogao da izdrži meč sa jednom od najlošijih ekipa lige, iako je vodio od starta i već posle tri minuta igre i trojke Karija imao 16:5.

Uz povremene kraće nalete Atlante, ta prednost je rasla sve do kraja prve četvrtine do 35:21, da bi do poluvremena Hoksi prišli na minus osam.

Mavericks Hawks Basketball Foto: Tanjug/AP

Dalas je u trećoj uspeo da se odlepi serijom 9:1 i ode na 86:73. Tek u četvrtoj je nastupio preokret Atlante koja je do izjednačenja stigla trojkom Janga na tri minuta do kraja, a onda njegovom novom trojkom i do prednosti 105:104.

U poslednji minut se ušlo nerešenim rezutatom, Jang je polaganjem u prodoru načeo, a Kolins na osam i po sekundi pre kraja potvrdio pobedu.

Ovaj trijumf neće podići Atlantu dalje od 14. mesta Istoka jer tim iz Džordžije sada ima skor 17-41, dok je Dalas sa 34-23 sedmi na Zapadu.

Jedan od najboljih okršaja Istoka između Filadelfije i Milvokija protekao je u znaku povrede Bena Simonsa već u prvoj četvrtini.

Pošto je jedan od dvojice najkvalitetnijih igrača File ispao iz rotacije, Bret Braun nije mogao da nadomesti taj gubitak, što u napadu, što u odbrani i Siksersi su izgubili.

Janis Adetokumbo je ubacio 31 poen za Milvoki uz 17 skokova, a upravo je Grk sa 11 poena u trećoj četvrtini trasirao put ka trijumfu i odlepio svoj tim na veću razliku.

76ers Bucks Basketball Foto: Tanjug/AP

U tim trenucima je Džoel Embid zbog četvrtog faula morao van igre i Adetokumbo je dominirao. Kris Mildton je postigao 25 poena za Milvoki, a uhvatio je i devet lopti.

Filadelfiju su predvodila trojica igrača sa po 17 poena, Embid, Milton i Korkmaz, s tim što je startni centar Sikersa imao i 11 skokova i četiri asistencije.

Baksi su ostali prvi na Istoku sa 48-8, dok je Filadelfija peta u istoj konferenciji sa 35-22.

NBA rezultati subota na nedelju:

Šarlot Hornets - Bruklin Nets 86:115

Atlanta Hoks - Dalas Maveriks 111:107

Čikago Buls - Finiks Sans 104:112

Majami Hit - Klivlend Kavalirs 124:105

Milvoki Baks - Filadelfija Seventisiksers 119:98

Juta Džez  - Hjuston Rokets 110:120

Nedelja:

Los Anđeles Lejkers - Boston Seltiks 21.30

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Kao Hulk: Luka Dončić pocepao dres pošto je promašio slobodna bacanja

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA