≫ 

Gruzini šokirali Srbiju u Pioniru: Poraz košarkaša posle drame, čačanska "haubica" uzalud rešetala!

Poraz selektora Kokoškova na debiju pred našom publikom

gruzija - srbija

Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Gruzije u drugoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine rezultatom 94:90, i to posle drame u kojoj su gosti odneli prevagu preko nezaustavljivog Mekfadena, strelca 33 poena.

Najbolji u našim redovima bio je Aleksa Avramović sa 27 poena (9/12 za jedan, 6/8 za dva, 3/4 za tri).

Odigrao je čačanski šuter najbolju utakmicu u reprezentativnoj karijeri bez ikakve dileme, uz Jaramaza (22p, 6as) bio naš daleko najproduktivniji igrač, ali nije dobio priliku da reši poslednji napad Srbije, već Zagorac, čiji je "eir bol" iz "skraćenog kornera" utakmicu odveo u nepovrat po naš sastav.

aleksa avramović

aleksa Avramović odigrao je najbolju utakmicu u reprezentativnom dresu Foto: MN Press

U preostalom vremenu neverovatni Mekfaden je realizovao oba bacanja, popeo razliku na "+4", i time stavio tačku na sjajno izdanje gostiju u nedelju uveče u "Hramu košarke".

Srećom, izgubili smo od rivala koji je već obezbedio plasman na Eurobasket samom činjenicom da je jedan od suorganizatora takmičenja, pa će naš tim ključne bodove tražiti protiv Finske i Švajcarske.

Osim Mekfadena, u sastavu Gruzina blistao je centar Giorgi Šermandini sa 23 poena i 11 skokova, teško su se naši centri snalazili protiv prekaljenog lidera gostujućeg tima, a nisu imali rešenje kada je trebalo ni za opasnu trojkašku paljbu u poslednjoj četvrtini.

gruzija - srbija

Ted mekfaden u duelu sa Aleksom Avramovićem Foto: MN Press

Do triler završnice, Berišvili, Burjanadze i Sanadze, uz već pomenutog Mekfadena, trojkama su održavali priključak, dok su na drugoj strani napadački Srbiju gurali prakitčno sami Jaramaz i sjajni Avramović.

Sa dve vezane trojke, potom i zakucavanjem, Avramović nas je odveo na 86:81 tri minuta pre kraja, potom smo imali napad da povisimo vođstvo, ali je i u toj akciji Zagorac promašio trojku, kao i prilikom onog već pomenutog poslednjeg šuta, te ostavio Gruzinima prostora i vremena da uzvrate.

Oko 5.000 navijača ovacijama je pozdravilo selektora Igora kokoškova pre meča, i sa tom energijom sa tribina, i onom koju je na terenu generisao Ognjen Jaramaz, Srbija je krenula furiozno sa 7:0, potom povela 24:10 posle "kucanja" Zagorca, i tada je malo ko u hali mogao da se kladi na poraz našeg tima.

Ipak, već druga deonica donela je stabilizaciju igre tima Ilijasa Zurosa, već u trećoj je mogla da se nasluti neizvesnost koja je prerasla u dramu u odlučujućoj četvrtini, kada su Gruzini prvi put poveli, a onda i priredili najveće iznenađenje dosadašnjih kvalifikacija.

Otud su se i radovali odmah po završetku utakmice kao da su osvojili Evropsko prvenstvo...

SRBIJA - GRUZIJA 90:94 (28.18, 20:23, 19:24, 23:29)

SRBIJA: Jaramaz 22, 6as, Veličković 4, Raduljica 7, Zagorac 4, 5sk, Simonović 9, Radanov, Kravić 3, Todorović 7, ilić, Rebić 7, Đorđević.

GRUZIJA: Burjanadze 11, Šermandini 23, 11as, Sanadze 7, Berišvili 6, Mekfaden 33, Andronikašvili 8, Tdintsadte 2, Turdziladze 4, Korsantia, Bokolišvili, Lobjanidze, Londaridze

Mali navijač Srbije

Foto: Telegraf.rs

Raspored utakmica Srbije do kraja kvalifikacija

Finska - Srbija (20. februar 2020)

Srbija - Gruzija (23. februar)

Švajcarska - Srbija (27. novembar)

Srbija - Finska (30. novembar)

Gruzija - Srbija (18. februar 2021)

Srbija - Švajcarska (21. februar 2021)

Grupa B

Srbija - Gruzija 90:94

Švajcarska - Finska 19:15

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Kokoškov: Imamo u timu veterane i nekoliko beba..

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    23. februar 2020 | 20:55

    Jedan jedini ćale.....Sale nacionale......

  • Delija CH

    23. februar 2020 | 20:02

    Pravicemo od blata mi Saleta Djordjevica. Toliko od mene

  • neka nema fmp-ovaca

    23. februar 2020 | 19:21

    bolje je i izgubiti nego gledati u reprezentaciji one kilavce iz fmp-a.bas mi je dargo sto su ih proterali ko miseve..nama ovamo projketa..ili padas ili ides dalje..junacki i ljudski je i izgubiti...zato idemo momci na zalost zadusnicara po pobjede u iducim mecevima a oni neka kmece to im je navika od kako postoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA