≫ 

Nisu samo Orlovi podbacili: I Španija izgubila od autsajdera, Slovenija se namučila s Austrijom

Zanimljivi rezultati drugog kola kvalifikacija za Evrobasket 2021

  • 5
Serđo Skariolo Printskrin: Youtube/FIBA

Reprezentacija Srbije je doživela poraz od Gruzije u drugom kolu kvalifikacija za Evrobasket 2021. godine, ali to i nije bilo jedino iznenađenje širom Starog kontinenta u ovoj rundi.

Gotovo sve reprezentacije imaju probleme u ovom februarskom FIBA prozoru pa je tako i svetski šampion Španija u Saragosi izgubila glatko od Poljske sa 80:69. Trener Crvene furije Serđo Skariolo primoran je kao i Igor Kokoškov da sastavlja tim bez igrača iz NBA i Evrolige, a načinjenim greškama uspeo je da prokocka prednost od devet poena koju je imao sredinom druge četvrtine.

Španci su izgubili čak 23 lopte na ovom meču, a povredio im se i jedan od najboljih igrača na ovom spisku Santijago Justa. Poljaci su to iskoristili i na krilima razigranog Aj Džeja Slotera (26 poena) i Sokolovskog sa 13 koševa slavili vredan trijumf.

Namučila se ovog popodneva i Slovenija kojoj je Austrija pružila snažan otpor, ali nije imala snage za konačni udarac. Evropski šampion je slavio na kraju sa 85:78 uz dobru rolu Eda Murića i Džordana Morgana sa po 19 poena, dok je Klement Prepelič ubacio 17.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 357

    24. februar 2020 | 00:07

    Ja mislim da sve velike svetske reprezentacije koje imaju istoriju i atraktivne igrace treba namerno sve utakmice da izgube i da ne odu na takmicenje te godine! Neka gledaju onda kosarkaske velesile,madjarsku,svajcarsku, rumuniju i ostale...

  • 24. februar 2020 | 09:06

    E sad ste me utešili. Boli me baš stojko za Španiju. Uvek mi nalazimo neka opeavdanja za neuspehe.

  • NekoKo

    24. februar 2020 | 13:44

    Naravno mi uvek nalazimo negativno poređenje, ono koje nam u datom trenutku odgovara. Sramota je ovaj poraz i ogormnu odogovornost za njega ima Kokoškov i njegov tim, bez obzira na sve okolnosti. Ovo govorim iako sam bio za njega još onda kada je Đorđević izabran za selektora. Jeste ovo vruć krompir koji je dobio u ruke, ali ni Đorđeviću nije bilo lakše u ovim kretenskim kvalifikacijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA