≫ 

Ko je bio otac Miloša Teodosića? Teo se do kraja borio za njega, pamtimo ga po legendarnoj rečenici

Velika ljubav povezivala je Miloša i Miodraga Teodosića

  • 4
Miloš Teodosić, MIodrag Teodosić, Zorana Teodosić, roditelji Miloš Teodosić sa ocem Miodragom i majkom Zoranom; Foto: MN Press

Srbiju i košarkaški svet je pogodila informacija koja je stigla u ponedeljak prepodne o porodičnoj tragediji kapitena Srbije Miloša Teodosića, čiji je otac Miodrag preminuo.

Miodrag Teodosić je bio zaslužan za vaspitanje i podizanje jednog od najlucidnijih košarkaša u poslednjih tridesetak godina i nekada najboljeg igrača Evrope.

Kada je Miloš već stasao, Miodrag, na pragu osme decenije života, mogao je samo da gleda i podržava svog sina kroz prilike i neprilike u košarkaškoj karijeri od Beograda, FMP Železnika, Olimpijakosa, CSKA, do NBA i nazad do Virtusa.

Tokom bogate karijere svog sina, proživeo je zajedno sa njim više zanimljivih epizoda i neke od njih su ostale upečatljive i navijačima Srbije.

Svakako najinteresantnije došle su posle Akropolis kupa, na kojem je viđena velika tuča reprezentativaca Srbije i Grčke i čuveni napad stolicom Nenada Krstića na Joanisa Burisisa.

Tada je izgovorio legendarnu rečenicu "nisu mogli da istrpe to što ih je moj sin na terenu radio ka magarce".

- Polovina košarkaša sa kojima su se naši tukli su Miloševi veliki drugari. Kad to kažem, mislim na Skorcijanidisa, Burusisa, Spanulisa, ali ne na Dijamantidisa. Taj ga od prvog dana njegovog dolaska pljuvao - pričao je svojevremeno Miodrag na početku Mundobasketa u Turskoj 2010.

- Njemu se posle pridružio Carcaris, koji je krenuo da pokazuje snagu na malom Milošu. Oni jednostavno nisu mogli da istrpe to što ih je moj sin na terenu radio kao magarce. Da je bio tu (košarkaš Olimpijakosa Panajotis) Vasilopulos, on bi sigurno stao na Teovu stranu - objasnio je pokojni Miodrag te 2010.

Miodrag i Zorana Teodosić, Branka i Milana Raduljica Miodrag Teodosić levo na slici, sa suprugom Zoranom na Eurobasketu 2015. Foto: MN Press

Teo mu je pažnjom uzvratio nekoliko godina kasnije, kada ga je cele nedelje obilazio u Urgentnom centru, baš u periodu dok se sa Srbijom borio za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Miodrag je tada bio na odeljenju neurologije i nije bio nimalo dobro. Kasnije se oporavio, dočekao Miloševu ženidbu Jelisavetom Orašanin i unuku Petru.

Miloš je svih ovih godina na utakmicama i u svom privatnom životu delovao hladnokrvno sa "pokeraškim" izrazom na licu, ali ga je otac znao bolje od toga.

- Čudan je tip, stabilan, čvrst, oštrouman, sve što je potrebno da izraste u vrhunskog sportistu. Samo naizgled je hladan, smiren, koncentrisan, u stvari on je unutra vulkan koji mnogo brzo proradi i onda to bude jedna nova fizionomija. Ta tranformacija iz hladnog u vruće i obrnuto jeste njegova velika pozitivna osobina - pričao je Miodrag.

S druge strane, komšije su o roditeljima Teodosića u porodičnom domu u Žarkovu govorili da su skromni ljudi, te da nikad nisu isticali ko im je sin.

Miodrag i Zorana Teodosić Miodrag i Zorana Teodosić; Foto: MN Press

- Oni ne vole da se hvale. Nikada onima koje ne poznaju ne pominju da su Miloševi roditelji. Ovde svi u naselju to znaju, ali ne zato što se Zorana i Miodrag hvale - rekle su prve komšije Teodosića, a preneo je "Puls online".

- Majka i otac su ubrzo nakon proslave venčanja u restoranu stigli kući, a Teo i Jelisaveta nisu bili sa njima jer su otišli na Srebrno jezero. Kao što vidite, sve je mirno i tiho. Takvi su oni, ne vole da se eksponiraju, neupadljiv život vode, potpuno su skromni, tihi i uvek ljubazni - kažu komšije.

Miodrag Teodosić je preminuo u ponedeljak u svojoj 68. godini, a sahrana će biti obavljena u utorak u Valjevu.

Video: Nenad Krstić o kumstvu sa Milošem Teodosićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA