≫ 

Kobi je pred smrt želeo da učini herojsko delo: Otkriven SMS iz helikoptera pre kobnog pada

Veliki je Kobi!

  • 12

U ponedeljak je u Stejpls Centru održana "Proslava života", u čast Kobija i Điđi Brajant, a možda najupečatljiviji govor imao je Rob Pelinka.

Dugogodišnji menadžer i Kobijev prijatelj je za govornicom otkrio brojne detalje iz perioda saradnje, ali i poslednje trenutke Kobijevog leta, jer je dobio SMS poruku u trenucima pre kobnog helikopterskog pada.

Aktuelni generalni menadžer Lejkersa je u poslednjih 20 godina sarađivao sa Kobijem, opisao je i šta je od njega Brajant zatražio 26. januara.

- Bio sam na jutarnjoj misi na dan kada je Kobi preminuo, moj mobilni telefon je bio duboko u džepu i osetio sam da je zavibrirao kada je stigao SMS. Prvo sam hteo da ignorišem jer sam bio u crkvi, ali sam dobio potrebu da pogledam poruku i video sam da je Kobijeva.

- Nije to bilo ništa čudno jer smo se zadnjih 20 godina čuli skoro svaki dan, jer to najbolji prijatelji rade - rekao je Pelinka, pre prelaska na detalje.

Rob Pelinka Foto: Tanjug/AP

- Video sam da me Kobi pitao znam li nekog menadžera u bejzbolu koji bi mogao pomoći ćerki njegovog prijatelja. Odgovorio sam mu da sam video jednog na nedavno odigranoj utakmici Lejkersa. Kobi je rekao kako ćerka želi da zaradi školarinu i nabrajao je komplimente o njenoj radnoj etici i volji za pobeđivanjem. Odgovorio sam mu da ću sprovesti njegov plan u delo. Nekoliko minuta kasnije, Kobijeva duša sa sedam ostalih otišla je u nebo. Devojka kojoj je hteo da pomogne je bila kći Džona Altobellija, trenera bejzbola koji je takođe bio u helikopteru sa svojom kćeri. Slao mi je poruku iz helikoptera, a njegovo poslednje delo je bilo herojsko. Hteo je da iskoristi svoj uticaj kako bi oblikovao budućnost te mlade devojke - pričao je Pelinka.

Video: Džordan u suzama: Kobi je od mene napravio mim za plakanje

 I jedni i drugi su ovajali Ligu šampiona u poslednjih 10 godina, ali im se ove sezone ne daju velike šanse za to. To ne znači da se do kraja i Čelsi i Bajern neće boriti, a večeras (21.00) na Stamfordu igraju prvi meč osmine finala. Bavarci su favoriti s kvotom 1,90, dok je čak čak 4,00, a iks 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Bajern.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radenković

    25. februar 2020 | 08:55

    Tražio pomoć od nekog kako bi zaradila za školarinu??? A on multimilioner!!! Ko je ovde lud

  • B

    25. februar 2020 | 09:27

    Ovo mi apsolutno nema smisla ali ajde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA