≫ 

Koronavirus prazni tribine: Olimpija Milano se oglasila pred mečeve sa Virtusom i Žalgirisom

Ekonomski efekat je loš, ali je važnije da se igraju mečevi

  • 0
KK Crvena zvezda - KK Žalgiris Foto: Marko Jovanović

Generalni menadžer Olimpije iz Milana Hristos Stavropulos smatra da meč sa litvanskim Žalgirisom u Evroligi neće biti odložen zbog situacije sa koronavirusom u Italiji.

Susret 26. kola Evrolige između košarkaša Žalgirisa i Olimpije na programu je u petak u Kaunasu, a zabrinutost zbog odigravanja meča izrazilo je Ministarstvo zdravlja Litvanije.

- Razgovarali smo sa predstavnicima Evrolige, nisu nam rekli ništa u vezi sa odlaganjem utakmice - rekao je Stavropulos, prenosi italijanska Republika.

U italijanskoj ligi Olimpiju očcekuje susret sa košarkašima Virtusa iz Rima u nedelju, a taj meč mogao bi da se odigra bez prisustva publike, pošto neće biti vremena za odlaganje, s obzirom na to da takmičenje mora da se završi pre 12. juna.

- Želimo da igramo tu utakmicu bez navijača. To nam sigurno ekonomski šteti, ali bi veću štetu proizvelo neigranje meča. Fudbal ima isti problem i istu potrebu zbog Evropskog prvenstva - zaključio je Stavropulos.

U Italiji je do sada je umrlo sedam osoba, a više od 220 zaraženo je koronavirusom, uglavnom u regionima Lombardije i Veneta, što je najgore širenju bolesti u Evropi.

Video: Džordan u suzama: Kobi je od mene napravio mim za plakanje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA