≫ 

Štimac i Kuridža pucaju od optimizma: Nije bitno ko je protivnik, svaku utakmicu idemo da pobedimo!

Prvotimci crveno-belih motivisani uoči gostovanja Baskoniji (četvrtak, 21.00)

  • 14

Crvena zvezda nema šta da izgbi, ali bi eventualnim trijumfom protiv Baskonije u četvrtak u okviru 26. kola Evrolige mogla da napravi dobru uvertiru i atmsferu pred dane odluke u ABA ligi i okršaje koji je očekuju, pre svega u nedelju od 21 sat sa Olimpija Cedevitom.

Crveno-beli na put u Španiju kreću sutra i to bez trenera Dragan Šakote, ali im optimizma ne nedostaje. O tome svedoče i izjave Vladimira Štimca koji podvlači da je cilj na svakoj utakmici pobeda, bez obzira na snagu protivnika.

- Doživeli su neke promene, nije to ekipa od ranije. Svaku utakmicu igramo da pokušamo da pobedimo i ova će biti ista. Idemo da igramo i da pokušamo da ih pobedimo. Tamo je lepo za igranje, bio sam nekoliko puta, dobra je atmosfera u kojoj može da se igra. Konstantno smo u ritmu utakmica za jedan dan. Nema šta, izađeš i boriš se - podvlači Štimac.

Iako je utakmica sa Olimpija Cedevitom možda i bitnija za crveno-bele od Baskonije, iskusni centar kaže da predaja unapred ne dolazi u obzir.

- Nama je bitnija Baskonija, ali dobro je da se kroz tu utakmicu spremimo i za Olimpiju. Svaku utakmicu igramo da pobedimo, tako je i sada.

Štimac je zadovoljan i kako se pojačanje Kejlin Lukas uklapa u tim.

- Igrali smo u Banvitu dugo godina, on se tek ubacuje u ritam i verujem da će uskoro biti u punom treningu.

Marko Jagodić Kuridža Marko Jagodić Kuridža Foto: Marko Jovanović

Njegov saigrač Marko Jagodić Kuridža takođe očekuje bolje izdanje nego protiv CSKA u pre nekoliko dana.

- Očekuje nas dobra ekipa tamo. Igraju bolje sada nego na početku, napravili su promene u trenerskom i igračkom kadru i igraju sa dosta energije. Očekujem da budemo skoncentrisaniji u odbrni i napadu da ne ponovimao greške kao protiv CSKA i da probamo da iznenadimo Baskoniju. Nadam se da možemo da imamo dobru utakmicu. Imali smo malo više vremena za trening da se uigramo i nadamo se boljem izdanju.

Kuridža je zadovoljan dolaskom novog pojačanja Kejlina Lukasa koji će pojačati konkurenciju u timu.

- Znači nam kada dođe novi igrač. Ima i povreda i dobrih i loših stvari, ali ako odigramo skoncentrisano sa dosta energije mislim da imamo šansu. Igranje u Zvezdi samo po sebi nosi pritisak i to može da te gura i tera ka boljem. Što se tiče navijača želimo da dođu u što većem broju da nas podrže, ali moramo da ih pozovemo dobrim igrama.

Kada je reč o okršaju s Olimpijom, Zvezdin igrač kaže da je rano za planove i razmišljanja.

- Mnogo bitna utakmica za nas, ali spremamo se jednu po jednu i spremićemo se za njih tek kad dođe vreme za to - zaključio je Marko Jagodić Kuridža.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Zvezda bez Šakote protiv Baskonije: Premestili su me na listu povređenih!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budak

    25. februar 2020 | 19:51

    Idemoooo PRIMORSKA....HAHAHAAAA..😅😅😅🇸🇮🇸🇮🇸🇮🇸🇮

  • domaci kolorado

    25. februar 2020 | 19:25

    Ovo je ozbiljno.Zasto neko iz fmp a ne pokusa sa ovom ekipom da gostuje kao sirkus druzina.dosli bu ljudi da vide stimaru odzoa i ostale cirkusante koji jedu banane koji im je mozli podijelio..dodjite i bicete postovani kao putujuci kolorado domace proizvodnje sa starnim klovnovima

  • Rule

    25. februar 2020 | 20:24

    Štimac je jedna vanserijska neznalica koja je hokus pokus magijom igrao u reprezentaciji, tj mahao peškirom i skakutao sa klupe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA