≫ 

Zašto Zvezda ima bolji skor u Evroligi na gostovanjima i može li to da se nastavi i posle Baskonije?

Negativna atmosfera sa tribina se oseća i prenosi na igrače, dok na gostovanjima toga nema i igrači crveno-belih mogu da igraju opuštenije

  • 5
KK Crvena zvezda - KK Efes Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde igraju u četvrtak od 21.00 protiv Baskonije meč 26. kola Evrolige i pokušaće da dođu do 11. pobede, koliko trenutno ima Himki, koji se nalazi na poziciji koja vodi u plej-of.

Zvezda na gostovanje Baskoniji ide bez trenera Dragana Šakote, koji zbog problema sa venama nije u mogućnosti da putuje avionom, te će ekipu umesto njega voditi njegov pomoćnik Andreja Gavrilović.

Crveno-beli će u Vitoriji imati pomoć novog igrača, plejmejkera Kejlina Lukasa, koji je ove nedelje radio sa ekipom.

Ukoliko bi Zvezda pobedila, nastavila bi borbu za TOP 8 Evrolige i napravila bi dobru uvertitu za meč sezone protiv Cedevita Olimpije, koji je na programu u nedelju od 21.00, gde je ulog plej-of ABA lige.

Zvezda večeras (21.00) u Španiji protiv Baskonije, koja je u lošoj formi, ima možda i poslednju šansu da ostane konkurentna u trci za četvrtfinale. Dvojka je 2,55, dok je kec na baskijsku ekipu 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Baskonija - Zvezda.

Crveno-belima je do sada više prijala atmosfera na gostovanjima, pa tako više pobeda ima na terenima protivnika, nego na svom, što je u prošlosti bilo nezamislivo.

Ove sezone je čudna negativna energija na utakmicama Zvezde, a to je apostrofirao i trener Dragan Šakota, koji je bio na meti navijača posle utakmice protiv CSKA.

- Znate šta, to ti je kao infekcija, kad jedan, dva krenu da zvižde to se raširi. Najmanji problem je da trener bude kriv, ali je problem kad su igrači na udaru, ali i to smo prošli.

- Meni ne smeta, ne dotiče me, ali igračima smeta, oni to osećaju. Nismo mi džabe šesta ekipa u Evroligi po pitanju gostovanja. Razmislite malo. Kad je dobra atmosfera i prava ona pomaže i daje energju, a onog trenutka kad čujete huk kad neko promaši penal i kad taj igrač primi takvu vrstu informacije, to je pogubno za njih - rekao je Šakota.

Video: Zvezda bez Šakote protiv Baskonije: Premestili su me na listu povređenih!

Reči trenera Šakote predočili smo i Marku Jagodiću Kuridži, koji je došao nedavno i mogao je da stekne utisak o pritisku koji postoji kada Zvezda igra na svom terenu i kada igra na strani.

- Ako je trener rekao, sigurno da je on to najbolje rekao. Što se mene tiče, igranje u Zvezdi samo po sebi nosi neki pritisak, on te čini bolji i gura na više. Što se tiče navijača, uvek ih pozivam da nas bodre u što većem broju i da budu uz nas - rekao je Kuridža.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mali fmp

    27. februar 2020 | 12:45

    ko ozbiljan smatra nekadasnju zvezdu sadasnji fmp za ozbiljan klub..budimo realni..klub osrednje kavalitete sa 2 dobra pojedinca i brdo neznalica...rezultati govore sve..

  • Hhdh

    27. februar 2020 | 14:22

    Ove sezone nema bolji skor na gostovanjima

  • VALJAK

    27. februar 2020 | 11:58

    FILOZOFU NEMAS TI ZNANJE ZA PARTIZAN. JAVI SE POSLE DERBI. DVE NEZNALICE OD TRENERA VODE KLUBOVE. AMATERI ! POZDRAV !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA