≫ 

Mirotić rešio moskovski triler u poslednjoj sekundi, Džejmsu uzalud luda trojka "za produžetak"!

Spektakularna završnica u Moskvi i trijumf tima Svetislava Pešića

  • 0
nikola mirotić Foto: twitter/Euroleague

Košarkaši Barselone pobedili su CSKA u derbiju 26. kola Evrolige posle verovatno najluđeg finiša koji smo videli ove sezone. Rezultat je bio 82:80, a strelac pobedničkih poena bio je sjajni Nikola Mirotić koji je pogodio sekund pre kraja iz teške pozicije!

Pogledajte taj momenat, vrhunsku preciznost asa Barse koji je tako krunisao još jednu svoju veliku partiju, ujedno i ugasio euforiju Rusa koja je usledila nakon što je Majk Džejms trojkom iz ćoška poravnao rezultat u prethodnoj akciji.

Amerikanac se tako iskupio za loše veče (12p), kao i za izgubljenu loptu 15 sekundi pre kraja pri rezultatu 78:77 za goste. Nije se najbolje snašao u toj akciji, Dejvis mu je oduzeo loptu, a pošto je fauliran, pogodio je oba bacanja.

Moskovljani su imali novu priliku, ali tada u daleko komplikovanijoj poziciji: na "minus tri" osam sekundi pre kraja. Lopta je išla iz auta, brzo se otvorio Džejms i munjevito ispalio hitac iz "kornera", gotovo da je gazio aut-liniju - pogodivši trojku za delirijum u "Megasport Areni".

Ni to nije bio kraj drame, jer je poslednju reč imao Mirotić, a njemu je i pet sekundi bilo dovoljno da se pozicionira, primi loptu iz auta, namesti se na šut i pogodi za trijumf Katalonaca.

Najbolji igrač gostiju meč je završio sa 23 poena, pratili su ga Higins sa 17, te Dejvis sa 16, dok su uporaženom sastavu bolji od ostalih bili Daniel Heket sa 17 i Darun Hiliard sa 14...

Evroliga, 26. kolo

Ponedeljak

Real Madrid - Panatinaikos 96:78

Četvrtak

Zenit - Bajern 68:77

CSKA - Barselona 80:82

Alba - Anadolu Efes (u toku)

Makabi - Olimpijakos (u toku)

Baskonija - Crvena zvezda 21:00

Petak

Himki - Asvel 18:00

Žalgiris - Aramni 19:00

Valensija - Fenerbahče 21:00

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA