≫ 

Pravi heroj: Košarkaš je rođen bez ruke, a lupa banane, krade lopte i zakucava "kao lud"

Trešon Vilis je zaista neobičan momak

  • 0

Foto: Printscreen Twitter

Pre desetak dana, ovaj dečko je podsetio na ono o čemu se piše od 2017. godine, kada je, pred odlazak u srednju školu Vašington, zakucavanjem zapanjio SAD.

Pokazao je da nema granica kada nešto voliš, jer je odlučio da igra košarku uspešno, iako je rođen bez jedne ruke - leve. Koristi se samo desnom dok igra, ali mu to ne smeta da izvodi neke od poteza koje ne može da zamisli ni većina igrača sa svim ekstremitetima na mestu.

Vilis je pre dve godine poručio da mu je cilj da dođe do koledža, a onda ako uspe, da ode i korak dalje. Za sada mu igranje u Vašington Demonsima ide sasvim dobro, pa je na jednoj od skorijih utakmica upisao rampu, a onda i kucanje u kontri.

 

To ga nije omelo da pre dva dana upiše još jedno zakucavanje, ovog puta u kontri posle ukradene lopte...

 

Partizan je na veoma dobrom putu da u plej-of ABA lige krene s prvog mesta, a ako večeras (18.00) savlada Krku kao gost, biće još bliži tom cilju. Kvota na dvojku je 1,25, a na pobedu crno-belih s više od 8,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Krka - Partizan.

Video: Zajon Vilijamson uspeo da iskrivi obruč zakucavanjem

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA