Košarkaški savez BIH duguje 1,3 miliona evra, ugrožen rad Saveza

Savez vodi sudske sporove koji dolaze na naplatu i to blokira rad

  • 2
Košarkaška reprezentacija BIH Foto: MN Press

Rad Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KS BiH) ozbiljno je doveden u pitanje zbog duga od oko 1,3 miliiona evra koje su napravile ranije Uprave, pišu mediji u BiH.

Kako prenosi sarajevski "Dnevni avaz", krovna košarkaška kuća BiH u prošloj godini je poslovala pozitivno, međutim nekoliko sudskih presuda koje se u svakom trenutku mogu da se aktiviraju i blokiraju račune, ozbiljna su pretnja u daljnjem radu Saveza.

Iako je u prošloj godini dužnicima vraćeno oko 300.000 evra, neizvesnost i dalje donose brojni sudski postupci koji su u toku, kao i obnovljene istrage Tužilaštva BiH koje istražuje prijave o mogućem nezakonitom poslovanju i kriminalu u bosanskohercegovačkoj košarci.

Prema pisanju "Avaza", koji se poziva na službene podatke iz KS BIH, taj Savez najviše duguje dobavljačima, oko 650.000 evra, zaposlenima, selektorima i sudijama, a oko 170. 000 evra se odnosi na pozajmice.

Navodi se da su bivši čelnici Saveza su samo zbog nedolaska na suđenja napravili dug od oko 180.000 evra, kao i da novi Upravni odbor na čelu sa košarkašem Mirzom Teletovićem, koji je izabran na tu dužnost u oktobru 2018.godine, planira u tekućoj godini da ostvari pozitivan finansijski billans od oko 190 .000 evra i da vrati značajan iznos dugovanja.

Košarkaška reprezentacija BIH Foto: MN Press

Kako piše Avaz, svoj optimizam temelje na uspešnoj prošloj godini u kojoj je Košarkaši savez BiH ostvario veće prihode u odnosu na troškove u iznosu od oko 200.000 evra.

Čelnici Saveza i dalje strahuju i nadaju se da Tužilaštvo ipak neće blokirati račune KS BiH, zbog toga što ove godine najbolje muške i ženske seniorske selekcije igraju važne kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo sledeće godine, dok je BiH organizator EP za kadetkinje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Era

    6. mart 2020 | 19:46

    Nek izvrse fuziju sa fmp-om 1-2 i ima da im svane, dugovi ima da nestanu ko da ih nikad nije ni bilo, pa cak ima da se ispostavi da neko njima duguje tolike pare.

  • Bole

    6. mart 2020 | 22:08

    Moraju dugovat kad ima lopina koji se bogate preko noci sa tudjih ledja i racuna, nebira se gdje i kako, gdje se lova pojavi i oni su tu, preko 30 miliona su dobili za izbeglice a pimoc njima tiliko slaba da izbeglice zive po ulicama u satorima, i sad ce bosanci gomilat izbeglice da dignu lovu od EU, a vise od pola te love zavrdi u dzepovima pojedinih politicara. Bogate se preko noci, otvaraju mnoge benzinske pumpe, Robne kuce, Hotele kao da to kosta nekoliko stotina Evra. Jedan im politicar vec planir gde ce naselit izbeglice a nisu ni Grcku presli, daj boze da ovo nije planiranje unapred da se iseljavaju narodi drugih vera i nacija, smrdi nesto a zivi bili pa videli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA