≫ 

Da li će evroligaški klubovi nastaviti da plaćaju igrače tokom pauze? Oni imaju drugačiji plan

Suspendovanje sezone mnogo utiče na prihode klubova

  • 0
KK Crvena zvezda - KK Žalgiris Foto: Marko Jovanović

Evroligaški timovi su u velikom problemu. Kao najkvalitetnije i najprofitabilnije takmičenje u košarci su i najviše pogođeni stopiranjem sezone zbog korona virusa.

Nije im baš jasno šta će se dogoditi ali žele da reše situaciju sa platama igrača, pa su generalni menadžeri poslali pismo Evroligi

- Ne možemo da imamo gubitke za ulaznice, sponzorstvo i druge prihode i sledimo potpuno potpisane ugovore i bez smanjenja. Razumemo da menadžeri i ELPA neće biti za to, ali svi moramo biti odgovorni i žrtvovati se - piše u dopisu.

- Odlučili smo da zamrznemo sve ugovore igrača i trenera. Znači da obustavljamo isplate dok se ne reši situacija sa ligom. Mi kao klubovi Evrolige moramo da imamo konsenzus u ovoj situaciji, nadajući se da će ona biti rešena što pre - navodi se u saopštenju.

Jedna od opcija, prema grčkim medijima, da se potpišu kratkoročni ugovor ako se liga nastavi, a ako se otkaže, da isplate igrače zaključno sa 15. martom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA