≫ 

Zvezda i Partizan dočekali odluke Evrolige i Evrokupa o nastavku sezone!

Evropski mečevi dočekali svoju sudbinu u dva najjača takmičenja!

  • 19
Ognjen Jaramaz Foto: Marko Jovanović

Evroliga je donela odluku o nastavku sezone!

Izvršni odbor Evrolige je u sredu održao veliki sastanak povodom pandemije korona virusa, a doneta je odluka da se takmičenje nastavi čim se stvore osnovi optimalni zdravstveni i bezbednosni uslovi za sve učesnike, uz praćenje adekvatnih zdravstvenih instrukcija nadležnih službi i država.

Prioritet je završetak sezone u postojećem formatu, uključujući sve kako je i predviđeno, od preostalih kola do plej-ofa i fajnal for završnice- To sve podrazumeva i pomeranje velikog broja utakmica u maju, biće i gušći raspored ako je neophodno, prenosi Evroliga u saopštenju, a identična je situacija i sa Evrokupom.

Takođe, navedeno je da će se nastaviti sa analizom situacije i tražiće se potencijalne alternative, ukoliko bude potrebno.

Što se Crvene zvezde tiče, , ima učinak 11-17 u ligi koja ima 34 kola, nisu crveno-beli izgubili šanse za plej-of, ali ih čeka paklen ritam u potencijalnom nastavku sezone, naročito bi fokus bio na ABA ligi zbog loše pozicije na tabeli, a sve zavisi od razvoja situacije sa korona virusom.

Partizan je beležio sjajne rezultate u Evrokupu i ima prednost domaćeg terena do kraja takmičenja, a u četvrtfinalu se ukršta sa Uniksom iz Kazanja. Preostali parovi su Promiteas - Tofaš, Monako - Virtus i Unikaha - Venecija.

Ipak, sve i dalje zavisi od razvoja situacije u velikom broju zemalja, a najosetljivija su područja zemalja koje imaju veliki broj učesnika u takmičenja - Španija i Italija.

Video: Trinkijeri o strahu za porodicu u Italiji i prekidu sezone kad je Partizan prvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    25. mart 2020 | 17:49

    Nema vise EL bar za nase klubove pare da se daju napacenom narodu dosta je bilo guranja u raspali partizan

  • Niksa

    25. mart 2020 | 17:44

    A nista da partizanu dodjele titulu i u Evrokupu??? pa bili su prvi...a joj... aj bice Aba titula,bar po portalima...

  • Mihalj

    25. mart 2020 | 17:07

    Joj ljudi moji nama je najbitija Evro liga I Evrokup Daj Boze da prevazidjemo ovu tesku bolest Kome je do sports sad. Kad spasavas porodicu brines za roditelje Boze daj nam snagu da prezivimo. Bice kossarke I dalje a zivot je samo jedan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA