Pokrenuli su lavinu i zaustavili NBA, sada su zdravi: Gober i Mičel se izlečili od korona virusa

Košarkaši Jute Džez Rudi Gober i Donovan Mičel oporavili su se od korona virusa, objavio je klub dvojice igrača

  • 0
Rudi Gober Foto: Tanjug/AP

Gober i Mičel su bili prvi u NBA kod kojih je ovaj virus pronađen još 11. marta i dve nedelje kasnije uspešno su ga se ratosiljali.

- Medicinski tim Jute Džez je proverio i utvrdio da niko od igrača i članova stručnog štaba, uključujući i dvojicu zaraženih igrača novim korona virusom, više ne predstavljaju pretnju za inficiranje ostalih - pišu iz Jute.

To ne znači da se ekipa vraća normalnim aktivnostima, bar ne još uvek jer pandemija korona virusa i dalje traje. Igrači će trenirati distancirani jedni od drugih još neko ograničeno vreme u skladu sa preporukama NBA i centara za kontrolu bolesti.

Mičel je četiri, pet dana od otkrivanja virusa tvrdio da je on kod njega asimptomatski, odnosno da nema nekih tegoba karakterističnih za koronu.

Gober je kao prvi koji je otkriven sa koronom uputio izvinjenje svima koje je ugrozio i donirao je pola miliona dolara u humanitarne svrhe.

- Otkako sam otkrio da sam pozitivan, prošao sam kroz strah, sramotu i nesigurnost. Prvo bih javno da se izvinim svim ljudima koje sam ugrozio. U tom trenutku nisam imao pojma da sam inficiran - rekao je Gober.

Nakon što je on otkriven sa korona virusom liga je zaustavljena, kao i većina drugih u svetu i još uvek se ne zna kada bi trebalo da se sezona nastavi.

Video: Dino Rađa: Denis Rodman me je najviše iznenadio u NBA!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA