Testiraće se vakcina protiv korona virusa: Vlasnik Klipersa dao 25 miliona dolara

Mnogi ga pamte kao velikog ekscentrika, ali je pokazao da ima i veliko srce

  • 0

Stiv Balmer, Foto: Printscreen Youtube

Vlasnik Los Anđeles Klipersa Stiv Balmer nije štedeo novac kada je trebalo da angažuje Pola Džordža i Kavaja Lenarda prošle godine, a ne štedi ga ni sada kada se i SAD uključila u borbu protiv korona virusa.

Balmer je odlučio da preko filantropske grupe koju su osnovali Klipersi donira 25 miliona dolara kako bi pomogao suzbijanju pošasti zvane COVID-19.

Deset miliona ide medicinskom fondu za hitne intervencije Univerziteta Vašington za testiranje vakcine protiv korone.

Uz to, Klipersi, koji su na terenu ljuti rivali sa Lejkersima, ovog puta su se sa njima udružili i sa Kingsima formirali trostrani zajednički plan kako bi pomogli stotinama radnika sa poslovima na ugovor.

Ovi radnici su se širom SAD našli na udaru jer su zbog prekida NBA sezone ostali bez poslova na održavanju dvorana, između ostalih i Stejpls centra.

Podsećamo da je do sada otkriveno više od 100.000 slučajeva zaraženih virusom korona u Sjedinjenim Državama, najviše u odnosu na bilo koju drugu zemlju sveta.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Nemanja Nedović opisao situaciju u Italiji i opasnost od korona virusa

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA