Nisam heroj ako se odreknem u korist nekog ko ima manje: Hrvat sledi primer Nikole Mirotića

Kapiten Barselone prihvatio smanjenje zarade u Kataloniji

  • 0
Ante Tomić Ante Tomić Foto: Marko Jovanović

Kapiten košarkaša Barselone Ante Tomić pridružio se Nikoli Mirotiću i prihvatio smanjenje plate u vreme krize izazvane epidemijom korona virusa u Evropi.

Čelnici katalonskog kluba zatražili su pre nekoliko dana od igrača svih sportskih sekcija da se odreknu čak 70 odsto primanja kako bi klub mogao da prebrodi krizu zbog prekida takmičenja.

Dok fudbaleri još uvek vagaju, košarkaši su već povukli konkretne poteze , a pojedinci prihvatili predlog kluba. Juče je u Kataloniji objavljeno da je Nikola Mirotić prihvatio predlog da mu se smanji zarada, kao ličnu odluku da pomogne klubu u teškoj situaciji.

- Ne mislim da je herojski čin, nekoga ko ima sreću da zarađuje mnogo novca, da se odrekne dela zarade, a u korist nekoga ko ga ima mnogo manje - napisao je Tomić na Tviteru.

Hrvatski reprezentativac je obavestio javnost da su Pjer Oriola i on razgovarli sa čelnicima kluba i da su njihov zahtev preneli igračima.

- Igrači sada mogu sami da odluče i da o tome obaveste direktora kluba - precizirao je Ante Tomić.

Video: Mirotić na ivici suza: Ovo je san, hvala Srbiji i Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA