≫ 

Amerikanci Srbina porede s Durentom i Lerijem Birdom: Imamo talenta koji može da dominira NBA ligom!

Naš reprezentativac je velika nada za budućnost NBA lige!

  • 10
Aleksej Pokuševski Foto: MN Press

NBA draft često ume da izbaci nove zvezde iz drugog plana, a portal Leaguealertsofficial.com veruje da će naš Aleksej Pokuševski biti strahovit potencijal za najjaču ligu sveta.

Ovaj portal podseća da je Paskal Siakam počeo da dominira iako je bio tek 27. pik 2016, Janis Adetokumbo je bio 15. po redu biranja 2013, a veruje se da bi takav trend mogao da nastavi Aleksej Pokuševski iz Olimpijakosa.

U pitanju je naš igrač koji je svojevremeno postao rekorder kao najmlađi igrač Olimpijakosa koji je debitovao u Evroligi, a u intervjuu za Telegraf je opisao i kako je tekao njegov razvojni put, u kom je posebno zanimljivo i da je Grčka pokušavala da ga privoli da zaigra za njen nacionalni tim.

Sigurno će Pokuševskom laskati predstavljanje ovog portala, uz poređenja sa Kevinom Durentom i Lerijem Birdom, aktuelnom zvezdom i legendom NBA lige - odlikuje ga veliki raspon ruku (2.24), visina (2.15) uz sjajne plejmejkerske sposobnosti i mogućnost da na više pozicija igra podjednako kvalitetno, što će se posebno ceniti.

Leaguealertsofficial navodi da Aleksej ima sjajnu koordinaciju i pokretljivost s ozbirom na visinu.

- Podseća na Kevina Durenta sa načinom na koji se kreće u skladu sa svojom visinom. Deluje sposobno da se kreće u oba pravca parketa bez previše napora, pa deluje da bi mogao da napreduje u mnogim NBA sistemima koji zahtevaju brz tempo.

Fokus je i na plejmejkerskim sposobnostima.

- On ima dobru viziju, on ne gleda... On vidi. Završava dobar deo posla pravim dodavanjem, pod različitim uglovima i pri različitim brzinama, imao je prosek od 3.1 asistencije u sporijoj ligi, pritom i nije forsirao taj segment igre, pa je ovo impresivno.

Uz to, navodi se da bi uz pravi trening mogao da postane veoma dobar trojkaš, posebno je pohvaljena defanziva.

- Za razliku od pojedinih evropskih talenata iz prošlosti, Aleksej je veoma posvećen defanzivac. Konstantno se kreće i koristi svoj raspon ruku da blokira šuteve na visokom nivou, imao je prosek od tri blokade za U17 tim Srbije, u Olimpijakosu je imao 1.8 blokada za samo 23 minuta na parketu. Njegova posvećenost i aktivne ruke u odbrani su zaslužni za prosek od 1.3 ukradene lopte.

Ipak, ima i mana, a to su fizikalije - Aleksej je mršav i u NBA će sigurno strahovati samo od fizičkih predispozicija da izdrži duele sa najjačim NBA igračima.

- Njegova građa ne sugeriše da će ikad biti dovoljno jak da parira centrima i krilnim centrima, zato će verovatno igrati od pozicije krila na narednom nivou.

Izvedena su još dva zaključka - ume nepotrebno da potroši previše  lopti, šut je često nekonzistentan, ali se navodi i da sve to deluje kao aspekat koji se može nadograditi i izbrusiti u radu sa pravim NBA trenerima.

Na kraju, poentiralo se sa zaključkom.

- Aleksej Pokuševski ima mogućnosti da postane posebno krilo ove lige. On bi trebalo da ode u funkcionalnu organizaciju, koja će biti strpljiva sa njim, i ne treba mu čak ni da igra prave NBA minute u nekoliko godina. Uspeh u NBA karijeri biće determinisan time koliko će tereta moći da iznese i koliko će njegova ofanzivna igra postati disciplinovana. Ako u tim aspektima igre sazri... Govorimo o superzvezdi u nastajanju. Ako nikad ne nađe odgovore na ta pitanja... Možda neće ni dobiti prave minute u NBA - navodi se u priči ovog portala.

Video: Nemanja Nedović opisao situaciju u Italiji i opasnost od korona virusa

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosarkasi ne strucnjak

    29. mart 2020 | 20:54

    mnogi kosarkasi iz srbije su hvaljeni od strane amerikanaca ali nazalost veoma veoma mali broj njih je opravdao ocekivanja. nba je za evropsku kosarku vasiona druga dimenzija.profesionalizam protiv polu amaterizma

  • Miki

    29. mart 2020 | 15:19

    Idemo Poki,živ bio..Priština

  • 💕

    29. mart 2020 | 15:45

    U pravim rukama i sa pravim trenerom, dobijamo još jednu veliku zvezdu naše košarke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA