≫ 

Korona uništila bogatstvo u sportu: Lebron u minusu zbog pauze, milijarde propale zbog Tokija...

Olimpijske igre stradale, slična situacija sa najjačim fudbalskim ligama

  • 13
lebron džejms Foto: Tanjug/Ap

Sport je na globalnom nivou zbog krize izazvane korona virusom na velikim finansijskim gubicima, a samo bi troškovi zbog odlaganja Olimpijskih igara u Tokiju mogli da premaše 10 milijardi evra, piše španski sportski list "Marka".

U slučaju definitivnog odlaganja fudbalskih takmičenja ove sezone, najviše bi izgubila engleska Premijer liga - čak 1,2 milijarde evra od televizijskih prava.

Slede španska Primera sa 938 miliona, nemačka Bundesliga sa 740 i italijanska Serija A sa 641 miliona evra.

Procenjeni troškovi otkazivanja trka Formule 1 trenutno su 107 miliona evra, a MotoGP trka 57 miliona, prenosi portal CDM.

Kada su američki sportovi u pitanju, MLB liga u bejzbolu mogla bi izgubiti čak 2,1 milijardu evra, NFL liga američkog fudbala 1,2 milijarde, NHL takmičenje hokeja na ledu 986 miliona, a NBA košarkaška liga 916 miliona.

Španski list navodi da samo najveća košarkaška NBA zvezda Lebron Džejms za svaku neodigranu utakmicu u dresu Los Anđeles Lejkersa gubi 366.315 evra.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Srpska fudbalerka zarobljena u SAD, američka porodica je ugostila kao svoju

(Telegraf.rs, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žare

    30. mart 2020 | 08:27

    Ove milijardere što jurcaju za loptom mi je najžalije. Te milijarde usmeriti u razvoj medicine i poljoprivrede.Hrana i zdravlje idu zajedno.

  • Buca

    30. mart 2020 | 08:51

    Bas sam se nasekirao za Lebrona.Obezbedio je 10 kolena posle sebe.Brinem se za obicne sljakere.

  • CH

    30. mart 2020 | 11:14

    Ne razumem kako izgubio kad ih nije zaradio?Moze da se kaze nece zaraditi ali izgubio je skroz pogresno.Na zalost nista svet nece nauciti iz ove pandemije.Za par meseci ce se sve zaboraviti a ovi ce opet zaradjivati 100-200 milijarde ko zna cega a radni covek opet malo,samo da prezivi i da moze da ode u banku da se zaduzi pa da i on kaze kako zivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA