≫ 

Predsednik ABA lige izneo opciju za nastavak: Neće se dopasti navijačima Partizana!

ABA liga neće žuriti sa odlukom, što se kosi sa iznetim predlogom Partizana

  • 59

Predsednik ABA lige i direktor Cibone, Domagoj Čavlović, opisao je trenutnu situaciju u košarci na Jadranu za televiziju Arenasport.

Liga je stopirana kolo pre kraja ligaškog dela i raspodele pozicija za plej-of, a sada je sve "u magli" zbog korona virusa. Čeka se rasplet u borbi protiv ove pošasti u svim državama učesnicama lige, a buru je podigao predlog Partizana da se u krajnjem slučaju prvakom proglasi aktuelna prvoplasirana ekipa.

Upravo su crno-beli na vrhu, pa se taj predlog nije dopao čelnicima Budućnosti i Crvene zvezde - ti klubovi će insistirati na odlaganju odluke, dok god postoji šansa da se završnica sezone održi, pa makar i u drugačijem formatu (opcija je i fajnal for umesto plej-ofa).

- Situacija sa ABA ligom je ista kao sa celim svetom, virus je sve paralizovao, jednostavno, nije moguće uopšte razmišljati o takmičenjima, kamoli ih organizovati. Mi smo među prvima odgovorno reagovali i praktično zaustavili takmičenje na vreme. Svakako, na svakodnevnom nivou pratimo događanja u vezi sa tim. U kontaktu sam sa svim klubovima, svi na isti način razmišljamo, ima ideja, ali ništa konkretno jer jednostavno, nije moguće predvideti koliko će sve ovo trajati. Samim tim, ne možemo da planiramo da li se liga završava ili proglašava gotovom - rekao je Čavlović.

- Suočavamo se sa mnogo nepoznanica i neizvesnosti, sve stoji, nakon suspenzije takmičenja, većina je pustila igrače, stranci su otišli u svoju zemlju, došli smo u situaciju da su sve granice zatvorene, samim tim, dovodi se u pitanje nastavak takmičenja. Ono što je nama ostalo u prvoj ligi su kompletno kolo i plej-of, u drugoj imamo jednu utakmicu neodigranu. O tome kako će se završiti, teško je govoriti. Pratimo reakcije ostalih liga i klubova, vidimo da niko ništa ne može predvideti. Donose se različite odluke, a mi čekamo razvoj kako bismo našli najbolje rešenje za našu ligu.

On je opisao i kako funkcioniše Cibona, ali i šta je sve učinio zemljotres, koji je pogodio Zagreb, što možete pogledati u vrhu teksta.

 

Video: Trinkijeri o strahu za porodicu u Italiji i prekidu sezone kad je Partizan prvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cile

    30. mart 2020 | 12:00

    A što navijačima Partizana. Ko je najbolju prvi uvek je najbolji! PARTIZAN.

  • Profa

    30. mart 2020 | 11:52

    Ta titula je Partizanova a pa sad dal pre ili kasnije.. Nebitno.

  • terza1.

    30. mart 2020 | 12:09

    Svaki navijač Partizana bi bio presrećan da se nastavi sezona u kojoj je njihov klub u svim takmičenjima najbolji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA