≫ 

Centar Zvezde ostao u Kazahstanu posle prekida sezone: Nema policijskog časa, ali je oprez svuda

Dušan Ristić prenosi svoje utiske iz Kazahstana i kako se tamo bore sa korona virusom

  • 0
Dušan Ristić

Foto: Mn Press

Košarkaš Crvene zvezde Dušan Ristić, koji je pre nekoliko dana zvanično završio pozajmicu u kazahstanskoj Astani, izjavio da je situacija zbog pandemije virusa korona u toj zemlji ozbiljna.

- Kao što znate situacija svuda u svetu vezana za virus COVID 19 nije uopšte naivna, tako je i ovde u Kazahstanu. Uvedeno je vanredno stanje.

-Ono što se dešava ovde je da je narod u Kazahstanu shvatio ovo vrlo ozbiljno i pored činjenice da nije uveden policijski čas, retko je videti ljude da šetaju na ulicama, a oni koji se zateknu nose maske.

- Primetan je i pojačan rad ljudi koji dezinfikuju ulice, zgrade…Uglavnom, vrlo su disciplinovani i pridržavaju se svega što se iznese kao preporuka kako bi se sačuvali - rekao je Ristić za sajt Crvene zvezde.

Dušan Ristić, KK Astana

Foto: Youtube.com

VTB liga je bila odložena, ali pre dva dana je donesena odluka da prvenstvo bude prekinuto i poništeno bez pobednika.

- To je liga klubova iz nekoliko država i morala je da bude zaustavljena iz više razloga. Košarka nije i ne sme da bude u prvom planu, sada svi moramo da se potrudimo da maksimalno ozbiljno shvatimo ovu situaciju i ucinimo svešto je u našoj moći da usporimo širenje ovog virusa".

Ristić je istakao da ima mnogo komplikovaniji povratak u domovinu.

- I dalje sam u komunikaciji sa igračima Astane, imamo svoju grupu komuniciramo. Neki su odlučili da idu kućama, a ja ostao sam ovde. Procenio sam da je bolje i najbezbednije i za moju porodicu u Srbiji i za mene da ostanem u Kazahstanu.

- Uz sve to, praktično je nemoguće sada naći neku vezu iz Kazahstana do Srbije, što uz presedanje na tri-četiri aviona predstavlja rizik - dodao je Ristić ii izrazio nadu da će se sve normalizovati.

- Nadam se da će se sve smiriti, stabilizovati i da ćemo moći da se vratimo našim normalnim životima. Da bi to tako bilo, moramo da vodimo računa i o sebi i o drugima. Takođe, moramo obavezno ostanemo kod kuće i držimo tu distancu jer je to očigledno jedini način da se širenje ovog virusa zaustavi-  zaključio je Ristić.

Video: Trinkijeri o strahu za porodicu u Italiji i prekidu sezone kad je Partizan prvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA