≫ 

Niko nije smeo da gleda Džordanov samostalni trening, a onda je u halu ušao legendarni srpski trener

Neverovatna priča kako su se upoznali Ranko Žeravica i legendarni NBA košarkaš

  • 2
Majkl Džordan Printskrin: Youtube/ESPN

2

Zagorka Žeravica supruga proslavljenog trenera Ranka Žeravice, ispričala je za košmagazin, kako je legendarni trener upoznao jednog od najboljih košarkaša sveta svih vremena Majkla Džordana.

- Sećam se kad smo Ranko i ja upoznali Majkla Džordana u Čikagu. Ostao je sam da trenira, kad su svi završili. Pola sata je radio nekoliko pokreta: polazak, primanje, finta, polu-prodor i varijacija šuteva.

- On, inače, nije dozvoljavao nikome da gleda njegove treninge , ali kad mu je Ivica Dukan, skaut Čikaga, rekao da je tu Ranko Žeravica, zlatna medalja sa Olimpijskih igara u Moskvi, prihvatio je i posle došao da se pozdravi i zahvali što ga je Ranko gledao.

Foto: MN Press

- Kakav detalj… Podsetili su se da je Majkl igrao za svoj koledž na nekom turniru u Atini kad je Ranko vodio Zvezdu. Ranko je posle te utakmice izjavio da će Džordan biti jedan od najvećih svetskih igrača.

- I bio je. Najbolji su takvi samo zato što svoj talenat razvijaju i usavršavaju do kraja onoga što rade, što su radoznali, što “kupuju” sve što može da ih usavrši, ugradjuju u sebe sve što je bolje. Najbolji u praksi dokazuju da talenat bez rada ne vredi mnogo.

Inače,  pre 37 godina Majkl Džordan igrao je sa  Univezitetom Severna Karolina protiv Crvene zvezde. Bio je to duel odigran na juniorskom turniru u Solunu, a Severna Karolina je na kraju slavila posle dva produžetka sa 105:104 uz 32 poena „njegovog letećeg visočanstva“. Džordan je tada dobio zastavicu sa grbom Zvezde koju je čuvao u svojoj sobi u Čikagu.

Video: Bivši trener Zvezde o Džordanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA