≫ 

Peškir pokojnog Kobija Brajanta prodat za 33.000 dolara

Kažu da je ovaj suvenir dospeo u prave ruke...

  • 1
Kobi Brajant  Kobe Bryant

Kobi i Đijana Foto: Tanjug/AP

Peškir koji je Kobi Brajant nosio tokom oproštajnog govora posle meča finala NBA lige prodat je za 33.000 dolara na jednoj onlajn aukciji, objavio je CNN.

Po završetku svoje poslednje utakmice u Stejpls centru Brajant se obratio punoj dvorani završivši govor sa čuvenim pozdravom "Mamba aut", pre nego što ga je hala ovacijama ispratila u svlačionicu.

Tom prilikom jedan od navijača mu je uzeo peškir s ramena, koji je potom nekoliko puta bio preprodavan na raznim aukcijama jer su navijači želeli da zarade na jedinstvenom primerku iz istorije NBA lige.

Minulog vikenda čuveni peškir je opet dospeo na aukciju, zajedno sa kartama sa Brajantove poslednje utakmice odigrane 13. aprila 2016. kada je pokojni Kobi ubacio 60 poena u trijumfu Lejkersa nad Jutom od 101:96.

Peškir i karte prodati su za 33.077 dolara anonimnom kupcu, mada je organizator aukcije Džef Vulf obelodanio da je njihov novi vlasnik vrlo poznati kolekcionar i veliki ljubitelj Los Anđeles Lejkersa.

- On je posvećeni navijač ovog kluba, a plan mu je da u Južnoj Kaliforniji otvori muzej Lejkersa - rekao je Vulf.

Prema navodima organizatora, isti kupac je na prethodnoj aukciji kupio i Brajantov spomenar iz srednje škole za 30.000 dolara.

Legenda svetske košarke Kobi Brajant poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji 26. januara zajedno sa 13-godišnjom ćerkom i još sedmoro ljudi.

Video: Džordan u suzama: Kobi je od mene napravio mim za plakanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA