≫ 

Još nema Srba u idealnoj petorci Evrolige u prošloj deceniji: Dijamantidis je 4. laureat

Još jedno mesto je upražnjeno - tu su za sada Hajns, Navaro, Dončić i Dijamantidis.

  • 4
Dimitris Dijamantidis

Foto: MN Press

Legendarni plejmejker grčkog Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis izabran je u idealnu petorku Evrolige u prethodnoj deceniji, saopšteno je na sajtu takmičenja.

Grčki košarkaš tri puta bio šampion Evrope sa Panatinaikosom (2007, 2009. i 2011.), a najkorisniji igrač tog takmicenja bio je 2011. godine, kada je grčki klub poslednji put bio prvak pod vođstvom trenera Željka Obradovića.

Dva puta je bio najkorisniji igrač Fajnal fora, četiri puta u prvom timu Evrolige, šest puta najbolji defanzivac, dva puta najbolji asistent, a po broju asistencija u karijeri nedavno ga je pretekao sunarodnik i bivši saigrač Nik Kalates.

Dijamantidis, koji je u Panatinaikosu proveo 12 sezona, bio je i u timu decenije od 2000. do 2010. godine.

Nakon povlačenja iz košarke proglašen je za legendu Evrolige 2016. godine, dok je njegov dres sa brojem 13 Panatinaikos povukao iz upotrebe.

Dijamantidis je četvrti košarkaš koji se nalazi u idealnoj petorici protekle decenije u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi, a pre njega u idealnom timu našli su se još Kajl Hajns iz CSKA, bivši košarkaš Barselone Huan Karlos Navaro i Luka Dončić, bivši košarkaš Real Madrida i trenutno zvezda NBA ligaša Dalasa).

Video: Za sve je bio šok kad je prekinuta NBA liga, ali tako je moralo: Centar Orlanda se javio iz Amerike

(Telegraf.rs, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Granata

    31. mart 2020 | 20:10

    Mislim da je Doncic najbolji igrac koji je igrao Evroligu, ali ne zasluzuje da bude u timu deceji, jer je odigrao dve sezone u Evroligi... Pre njega to mesto zasluzuju Teodosic, Spanulis, De Kolo...

  • Rola

    31. mart 2020 | 17:28

    Kako mogu biti srpski košarkaši u petorci Evro lige kada nam igraju samo stranci. Pogledajte FMP-2 devet stranaca uz to Panters uzeo državljanstvo. Partizan nije bolji sedam stranaca pri tome Pejdž uze državljanstvo. Sada pitam otkud ova deca što igraju u Partizan još nisu ni stasala. Znate sami od kada se uvukli političari lupeži i manipulatori u našoj košarci mi odomo u ponor iz kog nećemo skoro izaći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA