≫ 

Umesto slavlja i evropskog Kupa igrači Zvezde plakali: Prvoaprilska šala koja se pretvorila u horor

Crveno-beli su nikad bliže u novijoj istoriji bili blizu osvajanja evropskog trofeja

  • 8
Finale Kupa Radivoja Koraća KK Crvena zvezda - KK Mash Verona 1998

Foto MN Press

Košarkaši Crvene zvezde imali su priliku 1.aprila 1998. godine da osvoje Kup Radivoja Koraća, koji je tada bio međunarodno evropsko takmičenje i treće po redu posle Kupa Šampiona, Kupa Kupova.

Zvezda je predvođena Vladislavom Lučićem stigla do finala koje se igralo u dve utakmice na koš razliku. Rival je bio Meš iz Verone, a u prvom meču Zvezda je pobedila u Veroni sa šest poena razlike (74:68).

Bilo je to već maltene sve gotovo, nemoguće da se izgubi pred 7.000 Delija u punom pioniru, ali sport je takav da nema unapred pobednika.

Pogledajte galeriju fotografija sa istorijskog meča finala Kupa Radivoja Koraća

Zvezda je imala odličan tim Milenko Topić, Željko Topalović, Vojkan Benčić, Oliver Popović, Vladimir KuzmanovićIgor Rakočević, doduše, mlad i perspektivan, a tim je predvodio Vladislav Lale Lučić, koji je kasnije te sezone osvojio titulu sa crveno-belima i prekinuo dominaciju Partizana od četiri godine.

Ali, desilo se da je pritisak rezultata, a možda i opuštanje uticalo na to da crveno-beli konstantno budu u zasostatku i da jure rezultat u Pioniru.

Prava drama viđena je u azvršnici meča. Oliver Popović trojkom 16 sekundi pre kraja smanjuje razliku na sedam poena, ali Rendolf Kiz sa linije penala pogađa samo jednom.

Sledeći napad Zvezde je bio i ključan Plejmejker Vojkan Benčić se podigao na šut, lopta se okretala i okretala na obruču, ali nije ušla. Na kraju je Alesandro Boni postavio konačan rezultat (64:73)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    1. april 2020 | 13:45

    Oni i evropski trofej...smesno..Najupecatljiviji su ipak ballons u sojama duge..hehehe...

  • GORAN

    1. april 2020 | 15:13

    KK. Crv. Zvez. veciti gubitnik.

  • Laki

    1. april 2020 | 12:52

    Oliver je postigao trojku sa pola terena, skoro iz auta iskosa sa desne strane ali je vreme isteklo...jedini koji je imao petlju u tom timu. Svojevremeno je sa 16 godina rešio derbi, pogodivši 4 trojke u poslednjih par minuta za Partizan u Hali Sportova. Bio je bolji od Lončara ali prilike su bile takve da se Lončar "gura" umesto Popa...velika greška Partizana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA