≫ 

Čović o Evroligi i košarci posle korone: Ništa neće biti kao pre, sport će pretrpeti velike promene

Predsednik KK Crvena zvezda govorio na temu nastavka evroligaške sezone

  • 20
Nebojša Čović

Foto: Marko Jovanović

Kad će se nastaviti, da li će se nastaviti sezona, u kakvom će stanju biti igrači po povratku sa najdužeg odmora u svojim karijerama, da li bi uopšte trebalo nastaviti  sezonu posle svega?

Mnogo je pitanja bez odgovora u ovom trenutku, pandemija je sve zaustavila i niko nema pravi odgovor šta će se dešavati za koji mesec - nemaju ga ni čelnici Evrolige, pa je sve teže naslutiti kako bi mogao da izgleda scenario završetka sezone.

Pitaju se i čelnici klubova, i njihov stav je važan, i oni su bez pravog odgovora na aktuelnu situaciju, među njima i prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović, koji je za portal "Eurohoops" pričao na temu "nastavka sezone" i kako će sve izgledati kada pandemija mine.

- Praktično je nemoguće dati odgovore na sva pitanja koja ste postavili. Situacija, ne samo u Srbiji već globalno, je ekstremno teška i kompleksna. Sad je prioritet sačuvati živote svuda. Kada opasnosod COVID-19 virusa prođe, a nemamo nijednu prognozu kad bi to moglo da se desi, jasno je da će posledice ove pandemije, i lokalno i globalno, uzrokovati promene u svim segmentima života, ne samo u sportu - kaže Čović.

Svakom laiku je jasno je šta sledi u postpandemijskom vremenu...

- Prvo će pogoditi ekonomiju i finansijski sistem država, neizbežno će uticati na to da se i neke stvari u sportu promene. Ono što je najveći problem sada je da je čitav svet je iznenađen. Postoji mnogo nepoznanica kada se desi ovako nešto kao što je pandemija, a mi nemamo odgovore na mnoga pitanja.

Amerikanci umeju da kažu "first things first", i to je parola koje bi svi trebalo da se pridržavaju u ovom slučaju.

- U svakom slučaju, bićemo u prilici da pričamo na sve teme kada se steknu uslovi za to i svi budemo sigurni od COVID-19 virusa. Do tada, ponoviću opet, primarni i jedini cilj je da se sačuvaju životi, tako da želim da iskoristim ovu priliku da poželim zdravlje igračima, funkcionerima klubova u čitavoj Evropi i svetu u ovim teškim vremenima.

Video: Za sve je bio šok kad je prekinuta NBA liga, ali tako je moralo: Centar Orlanda se javio iz Amerike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    7. april 2020 | 16:20

    Gospodin, za razliku od onog limara, ne kuka i ne moli za titulu. Najbitnije je zdravlje ljudi, a pojedincima je izgleda bitnija titula. Malo su se zaigrali sa ulaganjima pa sada im sledi katanac.

  • Srbin

    7. april 2020 | 16:03

    🐩🐩🐩🐩🐩🐩🐩Koliko ste bacili državnih para za fmp2 16miliona € rupa bez dna.. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Delije BK

    7. april 2020 | 18:09

    Zaboravio je da kaze da EL, EK, ABA, NBA treba dati kk partizanki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA