Zvanično: Otkazana italijanska liga

Konkretnog rešenja o raspletu još uvek nema

  • 3
ADuel Partizana i Virtusa u Evrokupu, leksandar Saša Đorđević, Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Đovani Petrući potvrdio je da se otkazuje sezona italijanske lige u košarci zbog korona virusa.

On je to učinio u dogovoru sa federalnim savetom jer ništa ne nagoveštava da će biti uslova za normalan nastavak prvenstva i u prilog tome naveo nekoliko razloga.

- S obzirom na to da se na osnovu premijerovog dekreta i izdatih preporuka do sada, ne može izdvojiti određen datum kada će postojati mogućnost da se liga nastavi u uslovima potpune bezbednosti, ne može se ni misliti o igranju košarke na teritoriji Italije posebno u regijama najteže pogođenim pandemijom - kaže se u delu saopštenja KSI.

Ovde su uzeti u obzir i drugi faktori, poput Vladinih instrukcija o socijalnoj distanci, činjenica da su mnogi sportisti otputovali kućama u druge zemlje i situacija u kojoj su se našli klubovi.

Međutim, nakon svega je ostalo nejasno šta će biti sa titulom i ko će biti šampion.

Da li će se on odlučiti na osnovu dosadašnjeg plasmana ili na neki drugi način, zbog čega ostaje i pitanje ko ide u ligu niže, ko ide u evropska takmičenja.

U italijanskom prvenstvu igra više srpskih igrača, a u Virtusu gde su Miloš Teodosić i Stefan Marković bi možda mogli najmanje da budu zadovoljni ako šampiona ne bude.

Tim koji predvodi Aleksandar Đorđević sa klupe je u dosadašnjem delu prvenstva bio prvi na tabeli sa 18 pobeda i dva poraza. Drugoplasirani je Sasari sa 16-5, dok je Olimpija iz Milana gde su Nemanja Nedović i Vladimir Micov, na četvrtom mestu sa skorom 14-7.

Video: Nemanja Nedović opisao situaciju u Italiji i opasnost od korona virusa

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA