≫ 

Kukoč o Kući slavnih: Ako Džordan i treneri kažu za mene da sam najbolji, nemam ja šta da pričam...

Ne pogađa ga izbor odbora za ulazak u "Hol of fejm"

  • 6
Foto: Printscreen Youtube

Bivši hrvatski košarkaš Toni Kukoč tvrdi da ne želi više da troši energiju na činjenicu što nije primljen u Kuću slavnih u Springfildu.

On je bio kandidat ove godine sedmi put, a posle 13 odigranih u NBA ligi i tri titule sa Čikago Bulsima.

Danas, dvadeset i nešto godina kasnije je u Hajlend Parku, oko 40 kilometara od Čiakga i više voli da razmišlja o dobroj partiji golfa nego o Kući slavnih.

Osim toga, iz NBA karijere navodi da mu je draže što je igrao uz Majkla Džordana na vrhuncu. Uz to, Džordan je nedavno rekao da je Kukoč najbolji evropski košarkaš koji je igrao u NBA.

- Iskreno, meni mnogo više znači što sam igrao uz Majkla Džordana i osvajao NBA titule. Na ulazak u Kuću slavnih nemam nikakav uticaj. Treba pitati ljude koji o tome odlučuju, a ja bih stvarno voleo da znam koji su to ljudi - kaže Kukoč za Tportal.

Među kandidatima je ove godine devet imena: Kobi Brajant, Tim Dankan, Kevin Garnet, Patrik Bauman, Rudi Tomjanovič, Edi Saton, Tamika Kačings, Barbara Stivens i Kim Malki.

David Stern, Dejvid Foto: Tanjug/AP

- Navodno se ne zna ko su oni jer nisu javno predstavljeni. Hoću li ja ikada ući u Kuću slavnih ili neću, zaista ne znam. Da li bih voleo? Naravno da bih! Eto, prošla je još jedna godina, ali ništa se nije dogodilo - dodao je Kukoč.

Tokom karijere je bio i najbolji šesti igrač lige u sezoni kada su Bulsi pobedili u 72 utakmice regularnog dela sezone.

Triput je bio šampion Evrope s Jugoplastikom, a ima i više medalja sa reprezentacijom, najpre Jugoslavije, a onda i Hrvatske.

- Uostalom, što ja ima o sebi da govorim? Ali, ako moji bivši treneri, bivši saigrači i košarkaški stručnjaci govore kako spadam među najbolja tri, četiri evropska igrača svih vremena, o čemu onda pričamo? Možda svi oni ne znaju šta pričaju? Ma nema više smisla o toj temi govoriti... Znaš da bi radije potrošio tu energiju da odigram partiju golfa na terenu sa 18 rupa - ističe Kukoč.

Da podsetimo, oni koji ulaze u Kuću slavnih biće konačno odbrani 29. avgusta ove godine na ceremoniji u Masačusetsu.

Video: Kako su Dino Rađa i Vlade Divac krenuli u Pirot Jugom bez kočnica

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA