Milutinov prelazi u CSKA: Rusi nude milione za srpskog centra?

Velika promena posle višegodišnje saradnje

  • 0
KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Srpski košarkaš Nikola Milutinov postigao je usmeni dogovor sa moskovskim CSKA da pređe među "Armejce", prenosi Planeta Basket.

Milutinov bi u Moskvu trebalo da ode za sumu, ne manju od dva miliona evra, posle pet godina provedenih u Olimpijakosu.

Grčki tim se ove sezone takmiči samo u Evroligi, koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa, a Pirejci su već imali probleme sa isplaćivanjem svojih igrača.

Iako zvanične potvrde saradnje za sada nema, treba podsetiti da je Milutinov i prošle godine bio na meti CSKA, a već nekoliko sezona je jedan od najboljih centara Evrope.

Grci, s druge strane, pišu da je Milutinov pregovarao za novi ugovor sa Olimpijakosom, ali da do dogovora nije došlo.

Da podsetimo, 25-godišnji centar je karijeru počeo u Hemofarmu 2011. godine, odakle je prešao u Partizan 2012. i za crno-bele nastupao do 2015.

Od tada je u Olimpijakosu, a do sada je bio šampion ABA lige, prvak Grčke, prvak Srbije, dvaput je bio u idealnoj petorci grčkog prvenstva, isto toliko puta je igrao na tamošnjem Ol-staru, a bio je i igrač koji je najviše napredovao.

U CSKA bi bio u rotaciji sa Kajlom Hajnsom koji u septembru puni 34 godine, pa je devet godina mlađi Milutinov kvalitetno i dugoročno rešenje na "petici".

Video: Đorđević objasnio zašto je Milutinov tražio izmenu posle dva minuta

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA