Bolje da nikada nisam igrao sa Džordanom: Bivši Ol-star je zauvek izgubio poštovanje prema Majklu

Nekada je bolje ne sresti idole uživo

  • 6
Majkl Džordan

Printskrin: Twitter

Bivši košarkaški as Džeri Stekhaus žali za vremenom provedenim u ekipi sa Majklom Džordanom jer je igranjem sa "Letećim visočanstvom" pokvarena slika njegovog idola.

Stekhaus se u Vašingtonu suočio sa Džordanovim egom zbog koga je poželeo da nikada nisu igrali zajedno.

- Gajio sam duboko poštovanje prema njemu i iskreno bolje da nikad nisam igrao sa njim i gledao sve to iz više razloga. Osećao sam kao da smo na dobrom putu u Detroitu pre nego sam trejdovan u Vašington. Ali, bilo je stvarno veliki izazov da budeš u situaciji gde igraš sa svojim idolom, ali u trenutku kada sam osećao da sam ja bolji igrač - priča između ostalog Stekhaus.

Ova priča je donekle poduprta činjenicama da je s početka dvehiljaditih godina završio jednu sezonu kao drugi strelac lige sa 29.8 poena u proseku (2000/2001). Takođe, bio je i Ol-star u dva navrata.

S druge strane, Džordan se tek vratio iz penzije da bi odigrao sezonu u Vizardsima, ali ime i šest titula, uz brojna priznanja govorili su mu u prilog i sa preko 40 godina.

Zbog toga je u timu bio najveći potrošač lopti, imao je 18,6 šuteva po meču, bio je drugi u skokovima sa 6,1 i poenima sa 20.

- Stvari su išle preko Džordana. Dag Kolins, ja volim Daga, ali mislim da je on tu priliku koristio da bi poravnao sa Džordanom neku zlu krv koja je ostala iz Čikaga. Zato smo u principu radili sve što je Džordan hteo da se radi. Dobro smo krenuli sezonu, ali se njemu nije svidelo kako ide napad, jer je više išao preko mene. Hteo je više izolacija na postu u napadu i sve je vodilo tome da se nisam osećao dobro te sezone. Slika i poštovanje koje sam imao prema Majklu je te godine malo izgubljeno - opisao je Stekhaus.

 

Da stvari budu još zanimljivije, Stekhaus je u Vašington stigao u zameni za Ričarda Hamiltona, koji je otišao put Detroita.

Vizadsi su nošeni Džerijem, Majklom, Kvami Braunom i Brendanom Hejvudom pobedili u 37 utakmica te 2003, a dok je spomenuti Hamilton u Detroitu odigrao jednu od ključnih uloga u osvajanju titule 2004.

Video: Dino Rađa: Denis Rodman me je najviše iznenadio u NBA!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • пгд

    10. april 2020 | 06:49

    Разапели сте човека без потребе. Нико није разумео шта је човек рекао. У том тренутку бољи играч, не генерално. У том тренутку Џордан је имао 40+. Нико не може нити хоће да оспори величину АИР ЈОРДАНА. То вам је исто Кристијано у фудбалу, легенда, али га сустижу године, и зато су му неки млађи у сенци, због имена и историје.

  • Kale

    9. april 2020 | 18:34

    Da li ti uopšte znaš sa kim si igrao

  • cubamaster

    9. april 2020 | 18:48

    Bio si bolji,ma da i ja sam tebe gotivio do sada ali bolje da nisi ovo rekao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA