Evroliga i Evrokup većali o sudbini takmičenja: Traže svaki način da nastave sezonu

Znaju se prioriteti, pitanje je koliko će ih korona dopustiti

  • 0
KK Crvena zvezda - KK Baskonija Foto: Marko Jovanović

Deoničari i izvršni odbor Evrolige i Evrokupa zasedali su da bi tražili rešenje za nastavak sezone u ovim takmičenjima i istakli da je to trenutno prioritet.

Oni su imali nekoliko tačaka i između ostalog rešili da rade na dogovoru sa predstavnicima igrača i trenera, ali i da razvijaju alternativne načine za završetak lige.

Stavili su poseban akcenat na zdravlje i bezbednost svih učesnika u tom procesu. Na video sastanku se pričalo i o srednjeročnim i dugoročnim planovima za smanjenje posledica pandemije korona virusa na Evroligu i Evrokup.

Evrokup i Evroliga će probati i da nađu način da pomognu oporavak klubova, a kroz inicijativu "Euroleague United" (Ujedinjena Evroliga) pokušaće da se približe i navijačkim bazama svojih klubova.

Ovaj sastanak je bio samo jedan od mnogih koji se očekuju u narednom periodu, a na njima će se razmenjivati operativni, finansijski, pravni i drugi podaci važni za opstanak elitnih evropskih takmičenja.

Video: Šakota mora na operaciju, ne vodi Zvezdu ni u Madridu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA