Obradović zarađuje za dan koliko ja za mesec: Selektor Argentine hoće u Evropu zbog novca

Ernandez smatra da je vreme da se napusti domovina

  • 3
Serhio Ernandez Foto: Guliver/ Lintao Zhang/Getty Images

Serhio Ernandez, selektor košarkaške reprezentacije Argentine, dao je jedan intervju za tamošnje medije u kom se dotakao i Željka Obradovića.

I to najviše zbog novca koji, kako sam Ernandez kaže, nije zaradio u karijeri.

- Jedina stvar koju nisam zaradio u karijeri je novac. Ako me pitate da li mogu da kupim stan u glavnoj ulici Buenos Ajresa, ja ću vam reći - ne. Živim u stanu od 70 kvadrata. Ne žalim se, ali ima sigurno ljudi koji ovo čitaju i misle... nema veze. Ali, Obradović zarađuje na dan koliko ja zaradim za mesec dana ili više - rekao je Ernandez i dodao:

- Išao sam u kuću Serđa Skariola. Igrao sam protiv njega, pobeđivao i gubio, pre 15 godina. Vodio sam ekipu na tri Svetska prvenstva, bio sam na tri Olimpijska turnira, osvojio sam tamo medalju. Imam 21 titulu, jedan sam od argentinskih trenera sa najviše titula. Nisam lud zato što hoću da idem u Evropu. Argentina je moja zemlja, ali ostalo mi je još nekoliko godina i ovo je možda poslednja šansa. Hoću da budem tamo.

Međutim, Ernandez ističe da mu prodaja u inostranstvo nije glavni motiv na Olimpijskim igrama.

- Neću otići u Tokio na Olimpijske igre da bih se prodao posle. Reprezentacija je najvažnija u mojoj karijeri. Ali, takođe, jedan od izazova mi je da radim u inostranstvu. Imam 56 godina. Koliko sam produktivnih godina ostavio? Deset? Uvek sam plaćen bio u pezosima.

Otkrio je i to kako mu je Luis Skola pomogao da pobegne iz Španije pre pandemije korona virusa.

Košarkaška reprezentacija Argentine Skola sa saigračima iz reprezentacije Foto: Fiba.basketball

- Luis Skola me je zvao dok sam bio u restoranu i rekao mi je da odmah idem u Argentinu. Pitao sam ga zbog čega, jer je sve bilo normalno. A on mi je rekao: "Ništa se ne dešava danas, ali hoće. Pre nedelju dana je bilo isto i ovde u Milanu".

- Delovalo mi je ludo, ali ipak je to Skola, pa sam ga poslušao. Kada sam stigao u Argentinu saznao sam da je Trej Tompkins pozitivan na virus. Da sam čekao 14. kada je trebalo da se vratim, ne znam da li bih uopšte to uspeo. Ali, to je Luis, neverovatan na svaki način - zaključio je selektor Gaučosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA