≫ 

Preminula legendarna košarkašica Zvezde, osvajač olimpijske, svetske i evropske medalje

Bojana Milošević preminula je u 55. godini života

  • 3
Bojana Milošević proslavljena košarkašica Zvezde i Jugoslavije

Bojana Milošević nekadašnja košarkašica Zvezde i Jugoslavije Foto MN Press

Proslavljena jugoslovenska košarkašica Bojana Milošević Brnad preminula je u Beogradu u 55. godini i sahranjena u krugu porodice, na groblju Orlovača.

Pokretni krilni centar (188 cm), ostaće upamćena kao jedna od perjanica slavnih „srebrnih devojaka“ u dresu sa državnim grbom, koje su bile vicešampionke na takmičenjima poput Olimpijskih Igara (Seul 1988), Svetskog prvenstva (Kuala Lumpur 1990), Evropskog prvenstva (Kadiz 1987. i Tel Aviv 1991).

Bila je i ponosna vlasnica zlatnog odličja sa Univerzijade (Zagreb, 1987) i bronze (Kobe 1987).

Rođena je u Kraljevu 29. novembra, 1965. godine, a raskošan talenat devojčice visoke 188 centimetara, uočen je još dok je nosila dres matične Sloge i učestvovala na republičkim letnjim kampovima.

Veoma brzo je postala standardna članica mlađih reprezentativnih selekcija, a prvu medalju osvojila je na kadetskom EP u Finskoj (1982) kada su mlađane „plave“ bile vicešampionke…

Dve godine kasnije, na EP juniorki u Toledu, prigrlila je zlato, a na SP u Kolorado Springsu, Bojana i drugarice osvojile su bronzu zlatnog sjaja.

Pogledajte galeriju  fotografija Bojane Milošević

Ubrzo je stasita Kraljevčanka kročila i na veliku klupsku scenu, postavši prvotimka najtrofejnijeg domaćeg tima, Crvene zvezde i nastavila trofejni niz crveno-belih.

U analima naše elitne klupske košarke ostalo je upisano epsko finale domaćeg šampionata 1989. godine, majstorica Crvena zvezda – Elemes u krcatom „Pioniru“, kada je Bojana od postignutih 35 poena, zabeležila u drugom poluvremenu čak 25! I donela timu sa Malog Kalemegdana titulu posle osam godina pauze.

Video: Trudim se da opstanem, preživim, ali ova situacija...: Milica Dabović u izolaciji s malim sinom

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DELIJE SEVER

    16. april 2020 | 14:32

    NIKADA TE NECEMO ZABORAVITI.TVOJE VERNE DELIJE 🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA