≫ 

Srpski klan je režirao titulu Olimpijakosa: Sagadinova sećanja na 1997. godinu i bolan poraz od Dude

Slovenački trener je sa Ljuljančanima tada bio treći u Evropi

  • 4
zmago sagadin

Foto: MN Press

Bivši slovenački trener Zmago Sagadin, koga, između ostalog, pamtimo i po boravku na klupi Crvene zvezde, dao je zanimljiv intervju medijima u svojoj zemlji u kojem se prisetio najvećeg uspeha slovenačke klupske košarke - plasmana Olimpije na završni turnir Evrolige.

Ljubljančani su tada, 1997. godine u Rimu, pod palicom Sagadina ubedljivo poraženi od Olimpijakosa Dušana Ivkovića, a Sagadin je za taj poraz okrivio "srpski klan".

- Na drugoj strani bio je Dušan Ivković, Generalni sekretar FIBA Borislav Stanković je bio na tribinama. Taj srpski klan je želeo da Olimpijakos osvoji Evroligu. Možda sam izgubio previše nervozan, ali, nažalost, bilo je trenutaka kada su mnoge stvari bile orkestrirane - kaže Sagadin o toj utakmici, aludirajući na lošu arbitražu.

Slovenački trener smatra su dešavanja sa tog meča, kasnije i trijumf Olimpijakosa u finalu, u velikoj meri doprinele da dođe do rascepa i podele evropske košarke koja je i danas aktuelna, FIBA i Uleba.

- Mnoge utakmice nismo želeli da igramo, zbog toag je kasniej i nastao Uleb. Situacija se tada popravila, ali sukob i dalje traje. Što se tiče same utakmice i našeg odlaska na završni turnir, mislim da smo postigli ogroman uspeh osvajanjem trećeg mesta. To je briljantan uspeh koji ne sme da ima gorak ukus. To je bio realan uspeh s obzirom na okolnosti koje su se dešavale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    22. april 2020 | 23:31

    Ако исправно боље да победе Грци него аустријски коњушари

  • Palma

    22. april 2020 | 23:43

    Možeš sada da kažeš da si i maneken bio, i plejboj, i svašta još.

  • NekoKo

    23. april 2020 | 22:09

    To je to. U praksi nemaju ni trunke poštovanja prema srpskoj košarci. Zato i mtreba ugasiti košarku. Zato Srbija pre svega mora da obezbedi A licence za Zvezdu i Partizan. Posle region neka se igra košarke za klikere, jer za bolje i nije decenijama unazad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA