"Dokazani sam zvezdaš, ali mi je prelazak u Partizan najbolji potez u karijeri"

Tomašević iskreno o onom "transferu" sada već davne 1995. godine

  • 15
Dejan Tomašević Tomašević slavi osvajanje trofeja sa Partizanom Foto: MN Press

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Dejan Tomašević, donedavno i potpredsednik KSS, otkrio je zašto je 1995. godine prešao iz Crvene zvezde u Partizan!

Tomašević je od 1990. do 1995. bio član crveno-belih, klub za koji je navijao od malih nogu, da bi potom četiri godine nosio crno-beli dres.

- Nikada prelazak jednog sportiste iz Zvezde u Partizan ili obrnuto nije prošao bez potresa. Međutim, bio je to moj najbolji potez u karijeri. Partizan je te godine ostao bez Đorđevića, Danilovića i još nekih igrača iz onog trofejnog sastava, pravili su novu, mladu i kako su govorili perspektivnu ekipu - rekao je Tomašević za "Ekspres" i dodao:

- Dopao mi se taj njihov koncept, nisam mogao da odbijem, dobio sam ono što nisam mogao da dobijem u Zvezdi. Ne mislim samo na materijalno. Te godine su ukinute i sankcije, Partizan je igrao Ligu šampiona, što je takođe puno značilo. Težili su tome da ponovo stignu na vrh Evrope, bile su to sjajne sezone.

Trofejni košarkaš je najpre pokušao da se oproba u fudbalu, a upravo tokm razgovora na tu temu je otkrio da je iz zvezdaške porodice.

- Legendarni fudbalski golman Milutin Šoškić me je odveo na trening u Partizan, ali sam kao dokazani zvezdaš i kao neko ko je pripadao porodici u kojoj svi navijaju za Zvezdu, već posle šest meseci prešao na „Marakanu“. Kadetski sastav su tad kao treneri vodili Kule Aćimović i Steva Ostojić. Uživao sam, ali i vrlo brzo shvatio da sreću moram da tražim u drugom sportu.

Dejan Tomašević Tomašević u dresu Zvezde Foto: MN Press

- Sećam se, bio je običaj i gotovo tradicija da na kraju godine klub nagradi knjigom sve fudbalere odlične đake. Bio sam i ja na toj lepoj svečanosti. Uz knjigu, dobio sam i fotografiju nagrađene grupe. Među odlikašima je, pamtim, bio i Vladan Lukić. Međutim, na toj fotografiji ja sam bio za dve glave viši od svih drugih, a ne samo od mojih vršnjaka. Priroda mi je poslala poruku da sreću potražim u nekom drugom sportu - jasan je Tomašević.

Podsetimo, on je iz Partizana otišao u Budućnost, igrao je još za Taukeramiku, Pamesu, Panatinaikos i PAOK, a pomenimo da je sa "zelenima" bio prvak Evrope 2007. godine.

Sa reprezentacijom je tri puta bio prvak Evrope, dva puta prvak sveta i imao srebro sa Olimpijskih igara 1996. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    3. maj 2020 | 12:55

    Otisao iz Zvezde osvojivši dve titule 93',94'...preudio je sistem zvani drzava, SPS, Borisa Vukovic... Tako se gradio mocan sistem. Komunisticko mezimce zvano Partizan

  • budi ponosan

    3. maj 2020 | 14:34

    naravno da je pametan potez.da si ostao u toj maloj zvezdi vec odavno bi bio zaboraavljen i do smrti bi se stidio svoje mladosti..partizan je institucija i sve sto vrijedi u svijetu kosarke a dolazi iz sbije je partizanova skola..zato budi ponosan sto si postao ime zahvaljujuci Partizanu

  • Бонвиван

    3. maj 2020 | 12:28

    Искрено до коске ја лично небих могао тако нешто трудим се да ни кончић на одећи немам црвен а не нешто више!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA