≫ 

Srpsku kapitenku je korona zarobila u Mađarskoj: Jelena vapi da se sa porodicom vrati u Srbiju

Teška situacija, dugo je vremena prošlo

  • 6
Košarka žene, Belgija, Srbija, Jelena Brooks

Foto: fiba.basketball

Srpska košarkašica Jelena Bruks ne može da se vrati u Srbiju iz Mađarske jer njenom sinu Mateu i suprugu Dejvidu to nije dozvoljeno.

Kriza sa korona virusom je zatvorila granice mnogih zemalja, pa tako i Srbije. Sada, kada su prošla skoro dva meseca borbe sa opakom infekcijom COVID-19, Bruks tvrdi da više ne može da čeka.

- Moja porodica i ja želimo da se vratimo kući! Kao što i znate moj suprug i moj sin su američki državljani i nije im dozvoljeno da uđu u Srbiju - piše Jelena putem Fejsbuka.

Tvrdi da ne može da shvati pravilo, jer ne traži da vidi nekog od prijatelja ili drugova već svoje najbliže.

- Ne mogu da shvatim i niko ne može da me ubedi da je to normalno pravilo! Oni su moja porodica , nisu ni prijatelji ni drugari koje želim da "uvučem" u Srbiju. Od 16. marta smo u Mađarskoj, u karantinu, ne izlazimo nigde. Ova država je u boljoj zdravstvenoj situaciji što se tiče broja zaraženih, još jedan razlog zašto smatram da ne postoji veliki problem da se članovima moje porodice odobri ulazak u državu - tvrdi Jelena Bruks.

- Sa dobrom namerom smo ostali ovde dok se situacija u Srbiji ne smiri, ali prošlo je već skoro dva meseca, i kao što se piše situacija se malo, pomalo smiruje, zato se nadam da ovaj moj status dođe gde treba - kaže ona.

Jelena je ponudila da se i ona i članovi njene porodice podvrgnu svim neophodnim pregledima, prihvata i karantin, ali hoće kući.

- Stvarno želimo da se vratimo kući. I zamolila bih da se mom suprugu i mom sinu odobri ulazak u Srbiju. I ako treba da se pregledamo, prekontrolišemo, da budemo u karantinu, šta god, samo da se vratimo kući - zavapila je kapitenka srpske košarkaške reprezentacije.

Da podsetimo, u Srbiji je od posledica infekcije COVID-19 do nedelje preminulo 193 ljudi, a 9.464 osobe su ukupno zaražene.

Video: Crvendakić: Svi su ispali iz forme, bolje je da se lige ne nastavljaju

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    3. maj 2020 | 18:20

    Kad su mogli u zemlju da vrate i one koji su bili u Indiji u nekim "zajednicama", može se i njoj izaći u susret, a ni avione ne treba angažovati.

  • Zeljko

    3. maj 2020 | 19:22

    Ona je zaslužila da drzava Srbija njoj izadje u susret.

  • Ja

    3. maj 2020 | 19:43

    Ima ljudi jos u Nemackoj,sede isto kao ova zena dva meseca bez mogucnosti da dodju kuci. Razumem je. Pomozite nasim ljidima svuda. Kad ste u Bali mogli,mozete i ovo. Sa srecom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA